• 3DMark Vantage Basic edition wordt freeware

  15 maart 2011 23:20 door
  Vanaf vandaag is de Basic editie van 3DMark Vantage beschikbaar als free download.

  Futuremark biedt vanaf vandaag een gratis versie van zijn benchsoftware 3DMark Vantage. Het gaat over de DirectX 10 Basic Edition van deze software waarmee de prestaties van een Game PC kunnen worden gemeten. Hiermee brengt Futuremark zijn laatste pakket in lijn met de anderen: een basis editie van de software voor gratis gebruik. Eerder was er ook al een gratis basisversie van 3DMark 11 met DirectX 11 ondersteuning en 3DMark06 met DirectX 9 ondersteuning. De oude proefversie van 3DMark Vantage vervalt en de Basic Edition die vroeger betalend was, is nu gratis.

  Wie een betalende Basic editie heeft van vroeger kan tot 21 maart een Advanced editie bestellen voor maar 4,95 dollar daar waar deze anders 19,95 dollar kost. De Profesional editie blijft 995 dollar kosten.

  De basisversie kan een ongelimiteerd aantal keren gebruiken worden zonder registratie. De software is ook aangepast aan verschillende grootte van schermen zodat de benchmark nu ook op een groter aantal Notebooks, Netbooks en andere PC's kan worden gedraaid. Natuurlijk moet de PC wel DirectX 10 compatibel zijn.

  3DMark Vantage meet de prestaties van je PC en grafische kaart. Hiervoor zijn twee grafische DirectX 10 testen ingebouwd, twee CPU testen en in de Advanced editie nog eens 6 andere testen waarbij de prestatie van de gehele PC in kaart wordt gebracht. Zo zijn er testen die de prestaties meten van opslag, communicatie, multitasking, geheugen etc.
  Sinds de release in april 2008 zijn er al meer dan 2,8 miljoen resultaten verzonden naar de vergelijkende database van Futuremark. Hiermee is 3DMark Vantage nog steeds een referentie als het gaat over PC prestaties.

  De download kan je hier vinden.