• US lobby tegen piraterij China

    28 March 2011 22:39 door
    Bedrijven willen de Amerikaanse overheid ertoe overhalen om maatregelen te nemen tegen Chinese piraterij


    Microsoft probeert een wetgeving erdoor te krijgen die namaak door Chinese handelspartners aanpakt. Een Chinees illegaal product dat wordt ingekocht door een Amerikaans bedrijf, is volgens Microsoft de verantwoordelijkheid van dat bedrijf, zodat deze dus ook aansprakelijk kan gesteld worden voor de schadevergoeding. In dit geval gaat het niet enkel om Windows, maar om software in het algemeen. Voor Microsoft is dat gewoon diefstal van Amerikaans fabrikaat.

    Maar niet alleen Microsoft, ook film- en muziek producenten doen hun duit in het zakje. Hier handelt het om muziek, films en boeken. Volgens deze eisers doet China nagenoeg niets om de piraterij in te dijken.

    Het voorstel ligt nog ter stemming voor de Senaat en het Huis van Afgevaardigden en roept nogal tegenstrijdige reacties op. Terwijl de eisers stellen dat de piraterij door Chinese bedrijven hen loopbanen kost, vrezen tegenstanders dat het aannemen van dit voorstel net hiertoe zal leiden. De eis zal in alle verschillende staten van de VS op de agenda staan.

    Bron: The Inquirer