• Trend Micro geeft mogelijke oplossing voor dataverlies webwinkels

    7 May 2011 00:34 door
    Webshoppen heeft voordelen, maar ook minder aangename nadelen, zoals de diefstal van de data die je meestal verplicht moet doorgeven

    Wie online winkelt moet soms gegevens invoeren die vrij persoonlijk zijn, behalve je naam en je adres. Zo is je e-mailadres ook noodzakelijk, telefoonnummer, maar ook je creditcardgegevens worden mee verzonden. In de afgelopen maanden werden zelfs grote bedrijven slachtoffer van datadiefstal, via kwetsbaarheden in de beveiliging.
    Vermits de gegevens opgeslagen blijven en niet altijd in optimale omstandigheden, is het duidelijk dat het de aanvallers hierom te doen is. Niet om de klanten nepmailtjes te sturen maar wel om via deze mensen een grotere aanval op het internet te kunnen organiseren. In de verzonden mailtjes worden linken verwerkt die bij aanklikken zorgen dat men de controle over zijn systeem kwijtraakt, dat ook de contactpersonen erbij betrokken worden en dat je uiteindelijk allemaal met malware zit opgescheept.

    Trend Micro zegt dat je als privé-gebruiker wel je maatregelen kan nemen. Om te beginnen natuurlijk het niet zomaar aanklikken van linken in je mailbox en het melden van spamberichten, zodat je provider zich daarop kan instellen.
    Actief kan je ook misbruiken vermijden, door bv wegwerp-creditcardnummers te gebruiken. Door het invoeren van een code, die enkel voor die transactie geldt en nadien niet meer kan gebruikt worden. Een tweede mogelijkheid is ook het gebruik van wegwerpadressen. Zo kan men bv bij Hotmail een dergelijk wegwerpadres aanmaken, dat slechts beperkte tijd actief blijft.
    Wordt de webshop gehackt, zit de hacker met een hele boel data waar hij niets meer mee kan aanvangen.

    Bron: Security.nl
    Reacties 4 Reacties
    1. salmax's schermafbeelding
      salmax -
      hoe en waar maak je bij hotmail een wegwerp adres
    1. Baloeke's schermafbeelding
      Baloeke -
      Kan deze link je op weg helpen salmax?
    1. salmax's schermafbeelding
      salmax -
      @Baloeke

      ik denk ik het snap thx
    1. salmax's schermafbeelding
      salmax -
      was weer naar de vraag zelf aan het google en er werd weer in anti virus in qaurantaine gezet .
      tegenwoordig is het erg op het internet