• [X360] Nostalgische verlangens met BurgerTime

    3 June 2011 12:28 door
    Konami Digital Entertainment GmbH heeft de krachten gebundeld met MonkeyPaw Games om een ven de all-time classic video games weer tot leven te wekken: BurgerTime.

    Konami brengt BurgerTime World Tour uit via Xbox LIVE Arcade voor de Xbox 360 in Q2 van dit jaar en de game zal speelbaar zijn op de komende E3 show.

    BurgerTime World Tour is ontwikkeld door Frozen Code Base. De originele 1982 classic liet spelers gigantische burgers maken door de ingrediënten te laten vallen op de onderkant van het scherm. Daarbij werd de speler continue opgejaagd door een aantal boosaardige smaakmakers en dit vormt dan ook de basis van dit nieuwe vervolg.

    BurgerTime World Tour behoud het oorspronkelijke idee waarbij je gigantische burgers moet maken en aanvallers moet zien te ontwijken, maar voegt daar nog wel nieuwe ingrediënten toe aan het vertrouwde recept. De ster, Chef Peter Pepper, zal nu ook door allerlei stages moeten zien te komen waarbij met geheel vernieuwde zoals bijvoorbeeld een gloednieuw cilindrisch speelveld. Ook zijn er puzzel-platformachtige elementen toegevoegd. BurgerTime World Tour is ook opgepepert met exotische elementen zoals bosses, power-ups en multi-player (online and split screen) modes om je honger te stillen.

    Aldus Martin Schneider, General Manager voor Konami Digital Entertainment GmbH:
    “Konami heeft een lange historie waarbij de oude retro titels weer worden uitgebracht die de vorige generatie gamers zo in de ban hebben gehouden en waaraan ze verslingerd zijn geraakt. We zijn dan ook blij met deze kans waar we samen met MonkeyPaw Games deze titel opnieuw uit kunnen brengen. BurgerTime is een van de originelee klassieke puzzelgames en Konami is trots om deel te mogen hebben in de revival van deze game, gepland voor deze zomer.”