• [ALG] PSP 70 miljoen keer verkocht!

    7 June 2011 20:29 door
    Sony Computer Entertainment Inc. (SCE) heeft vandaag bekendgemaakt dat op 27 april 2011 het 70-miljoenste exemplaar*1 van het PSP handheld entertainment systeem over de toonbank ging.

    Als het eerste handheld platform uit de PlayStation-familie maakte de PSP zijn debuut op 12 december 2004 in Japan, in maart 2005 in Noord-Amerika, in mei 2005 in Aziatische landen en regio’s en in september 2005 in Europa en PAL-gebieden. De PSP is zich sindsdien blijven ontwikkelen als een innovatief handheld entertainment systeem en biedt een brede reeks spannende softwaretitels met waardevolle toebehoren en upgrades via regelmatige software-updates.

    Met de lancering van de PSP ontsloot SCE een geheel nieuwe markt voor gaming met nieuwe vormen van digitaal entertainment, zoals het online spelen van games met familie en vrienden via een draadloze LAN-functie. In de herfst van 2008 kregen PSP-gebruikers via draadloos internet rechtstreeks toegang tot de PlayStation Store, waar talloze games klaarstonden om te worden gedownload.

    In oktober 2009 kwam ‘minis’ met een reeks geheel nieuwe downloadbare games voor de PSP (exclusief beschikbaar via digitale distributie in de PlayStation Store).

    Aan het spellenfront zijn wereldwijd meer dan 3.200 titels verkrijgbaar op UMD, met een cumulatieve softwareverkoop tot op heden van 298 miljoen exemplaren*2. Naast fysieke games zijn inmiddels veel games per download verkrijgbaar via PlayStation 3 of PC. Op dit moment staan in totaal meer dan 2.180 titels klaar om gedownload te worden*3, variërend van games exclusief voor PlayStation Network tot titels in het ‘Game Archive’ met de originele PlayStation-games en downloadbare versies van UMD-titels. Voortdurend worden nieuwe, spannende softwaretitels gepland voor lancering, zowel door externe ontwikkelaars en uitgevers als door SCE Worldwide Studios zelf.

    De slanke en lichte PSP (PSP-2000) erfde de basisfuncties en de designfilosofie van de PSP-1000 en lanceerde in september 2007. In oktober 2008 presenteerde SCE de PSP-3000 aan de wereld met een geavanceerd LCD-scherm inclusief hoog contrast en een ingebouwde microfoon, terwijl de vormgeving van de PSP-2000 ongewijzigd werd overgenomen. Als extra uitbreiding van de PSP-serie en het eerste handheld platform dat exclusief in een netwerk kan worden gebruikt werd in oktober 2009 de PSP Go geïntroduceerd.

    SCE zal samen met de PlayStation Vita de uitbreiding van het PSP-platform versterken en een heel scala aan interactief digitaal entertainment aanbieden. Playstation Vita is de officiële naam voor de Next Generation Portable entertainment systeem dat eind van dit jaar zijn debuut zal maken.