• [SPECIAL] Uncharted 3 Launch event!

  9 november 2011 19:04 door
  Een goede 3 jaar geleden toverde Naughty Dog Drake voor de eerste keer op ons televisiescherm, een nieuwe blockbuster was geboren. Na de sequel “Among Thieves” in 2009, was het nu de beurt aan het derde deel in “Drake’s Deception”. Wij waren uitgenodigd op het officieel lanceringsevenement van Sony’s grootste najaarstitel. Na op een haar na onze trein richting Brussel te hebben gemist, door dubieuze buurten in Brussel-Noord te lopen en twee keer in ons beste Frans de weg te vragen naar K-nal… kwamen we uiteindelijk aan op de Uncharted-bestemming.


  Het was kwart na zeven en we stonden buiten in een kleine rij te wachten om binnen te komen. Praga, ook wel gekend van 9lives en Gunk, stond een eindje verder op iemand te wachten. Naast ons hing een enorm spandoek van Drake, het hoofdpersonage van de Uncharted-gamereeks. Hoewel vele winkelketens de game al verkochten, was de officiële release nog altijd 2 november en zo stond het ook op de affiches. Na een minuutje aanschuiven was het zover, mijn kompaan en ik mochten de weelderige feestzaal betreden. We waren amper binnen of we kregen al een drankje van één van de vele aanwezige obers in onze handen gestopt. Ook de plaatselijke Uncharted-chicks begroetten ons met een brede glimlach. Volledig in Drake-outfit registreerden ze breedlachs onze aanwezigheid en werden met hun beste Uncharted-pose op de gevoelige plaat vereeuwigd. Klaar voor een knalparty gingen we op verkenning in de zaal!


  Vanaf het eerste ogenblik was het duidelijk dat Sony veel tijd had gestopt in het aankleden van de ruimte, zelfs de toiletten waren opgefrist met Uncharted-affiches. En omdat het nieuwe avontuur van Drake & co zich afspeelt in de Arabische woestijn, had alles een oosters tintje gekregen. Binnen stonden luxueuze “tenten”, volledig uitgedost met kussens, bijhorende poefjes, kandelaars, tapijten en een grote schaal om de vele beschikbare hapjes en drankjes even te stationeren. Obers en serveuses waren steeds in de zaal te vinden, vergezeld van vele hapjes. Ook de barmannen waren druk in de weer om aan de enorme vraag te voldoen. Om je volledig onder te dompelen in de vakantiesfeer, waren ook palmboompjes en zelfs een valse kameel van de partij. De DJ zorgde voor de passende muziek en deed dat uitstekend!


  Maar wat zou een launch event van een game zijn, zonder die te kunnen spelen? Natuurlijk had Sony daar aan gedacht en op de aanwezige Playstation 3 consoles kon je dan ook naar hartelust met Drake aan de slag in de singleplayer en co-opmodus. Al vanaf de eerste Uncharted staat deze franchise gekend om zijn visuele heerlijkheid, en dit is met Uncharted 3 niet anders. In volle glorie schiet, slaat en springt hij over vijanden heen om uiteindelijk in de meest benarde situaties terecht te komen… en er natuurlijk ook op een explosieve manier weer uit te komen! Na een korte speelsessie gaven we de controller terug aan de man die we voorheen weggejaagd hadden.

  Maar niet alleen binnen waren er dingen te doen, buiten was het ook de moeite waard. Met een Redbull-Hummer voor de deur en een grote tent, kon ook dit deel van het evenement op heel wat belangstelling rekenen. Dankzij de terrasverwarming was het ook mogelijk om een hele avond buiten te vertoeven zonder het ook maar één keer koud te hebben. Vanzelfsprekend lieten veel mensen dit niet aan zich voorbijgaan, met als gevolg dat het buiten een drukke maar gezellige plek was. Daarbovenop zorgden de aanwezige waterpijpen in de buitentent voor een extra-warm zomeravondgevoel.
  Op een launch event verwacht je natuurlijk een vorm van presentatie. Terwijl we daar op aan het wachten waren, werden we getrakteerd op de explosieve releasetrailer. Als volbloed gamers hadden we die trailer natuurlijk al gezien, maar dat maakte het niet minder spectaculair. Uiteindelijk kwamen twee marketing directors van Sony het podium op om een korte introductie te geven: één keer in het Nederlands en één keer in het Frans. Even later was het al wat interessanter. Hoofdredacteur Jan Meijroos van de HUB-uitgeverij (bekend van o.a. Power Unlimited) nam het woord en vertelde dat HUB iets speciaals had gemaakt om de release van Uncharted 3: Drake’s Deception te vieren. In plaats van een “gewone” special te maken rond de game, hadden ze besloten om een eigen Drake-magazine te maken. ”Het avontuurlijke lifestyle magazine” draagt de naam “DRAKE” en mochten we later die avond gratis mee naar huis nemen. Als cover, hoe kon het ook anders, stond Drake afgebeeld en met avontuurlijke topics wisten ze ons nieuwsgierig te maken.


  Na de presentaties barstte het feest echt los. Een vrouw kwam met twee kisten het podium opgehuppeld en nog geen minuut later stond ze te dansen met als inhoud ervan… slangen! Tijdens het spektakel kregen mensen ook de kans om met het schubreptiel rond hun hals te pronken. Dit ging uiteraard gepaard met een spervuur aan foto's van de aanwezige vrienden en kijklustigen. Tientallen foto’s die waarschijnlijk later die avond nog op Facebook verschenen om de niet-aanwezige vrienden jaloers te maken.

  Na het slangenavontuurtje hadden we de indruk dat de meesten huiswaarts keerden. Spijtig voor hen, maar wij besloten om nog even van een drankje te genieten… en maar goed ook! Want even later verscheen er nog een dame, dit keer om haar beste vuur-, zwaard- en danskunstjes te tonen. Na een indrukwekkend schouwspel trokken we ons nog wat terug in de buitentent om wat te praten met de Brugse Game Mania-medewerkers die daar toevallig ook aanwezig waren. Na wat drankjes, kip en pitta later besloten ook wij het voor bekeken te houden.
  Bij het buitengaan kregen we niet alleen het beloofde DRAKE-magazine, maar ook een replica van het schoudertasje van Drake met daarin een t-shirt. Een mooi herinneringsgeschenk aan wat een fantastische avond was geworden!


  Met een overvolle maag en 66 foto’s en 15 video’s later namen we onze laatste trein richting Brugge om daar tot in de vroege uurtjes Uncharted 3 onveilig te maken. Een welgemeende “dank u wel” aan het adres van Sony, Naughty Dog, de HUB-uitgeverij en natuurlijk Minatica om van woensdag 2 november een memorabele avond te maken! Wij kunnen alvast niet meer wachten op de volgende Uncharted!