• PC Anywhere onveilig

    27 January 2012 00:33 door
    Het stukje software van Symantec, pcAnywhere, waarmee je van op afstand toegang hebt tot je computer, wordt door het bedrijf afgeraden

    Een zeldzaam gebeuren dat een bedrijf zijn eigen toepassing afraadt aan gebruikers. Maar Symantec kan ook niet anders. Ergens in 2006 moet de broncode van de toepassing gelekt zijn, zodat hackers ongebreideld toegang kunnen krijgen tot je systeem. Het lek was al eerder gekend, toch treuzelde Symantec om het openbaar te maken.
    Het gevaar bestaat dat iemands systeem wordt gehackt via een man-in-the-middle-attack, waardoor identificatie en sessie-informatie kan gestolen worden, vooral als de verdere beveiliging niet op punt is gesteld.
    Voor wie het een geruststelling kan zijn, wie pcAnywhere hoger dan 12.5 heeft geïnstalleerd, kan nog op beide oren slapen, natuurlijk mits voldoende bijkomende beveiliging. Ook het regelmatig patchen van zowel beveiliging als de toepassing speelt een rol.

    De laatste tijd krijgt Symantec steeds meer te maken met lekken, vooral in oudere software. Misbruiken komen vooral vanuit India en werden door Symantec telkens als irrelevant en ongevaarlijk bestempeld. Maar dit nieuwe feit dwingt de software-gigant ertoe om toch te reageren. Blijkbaar werd de broncode van meerdere toepassingen gestolen; het gaat om Norton Antivirus Corporate Edition, Norton Internet Security, Norton SystemWorks (pakket Norton Utilities en NortonGoBack).

    Bron
    Reacties 1 Reactie
    1. Merel's schermafbeelding
      Merel -
      Ik heb er geen last van. De laatste jota van Symantec heb ik sinds enkele jaren door het raam gegooid. (Ten minste dat hoop ik, want laatst vond ik toch nog een ietsje in de registry. Die Symantec jongens doen als de viezeriken die hun kauwgom op de stoep gooien.... overal sticky troep achterlaten.)

      Dat zal ze leren om obligate 'jaar' producten op de markt te gooien. Helaas ze zullen er weer niet van leren. Eigenlijk jammer en waarschijnlijk triest voor Peter Norton die het allemaal met lede ogen moet aanzien hoe ze zijn reputatie besmeuren.