• [ALG] Nintendo DS als GPS-bediening

  19 mei 2012 23:15 door
  De nintendo DS kennen we allemaal, leuk om de tijd mee te verdoen in de auto als je op vakantie gaat. Als je ouders deze niet afpakken om als GPS te dienen tenminste.

  Er is door Toyota software uitgebracht die zorgt dat de Nintendo DS kan worden gebruikt als afstandsbediening voor het navigatiesysteem. 'Kuruma de DS' laat de passagiers zelf navigeren en boeiende plaatsen bezoeken.

  Om dit te kunnen moet je de DS koppelen via bluetooth, waarmee deze aan het Smart Navi-navigatiesysteem van Toyota kan worden gekoppeld. Dit wordt geschreven in een artikel van Kotaku op basis van een ander artikel van het Japanse 4Gamer. Met het DS-navigatie systeem kunnen passagiers bestemmingen invoeren, kaarten bekijken en boeiende plaatsen bezoeken. Er zijn ook quizzen aanwezig waarvan de onderwerpen nog onduidelijk zijn. Kuruma de DS, wat vrij vertaald 'gebruik de DS in de auto' betekent, kan volgens bronnen in ieder geval met de Nintendo DS Lite overweg, of de 3DS ook kan worden gekoppeld is niet bekend.

  De koppeling is echter niet goedkoop, er moet 7329 yen, wat 70 euro is, worden betaald. Het Smart Navi-navigatiesysteem is nog iets duurder, namelijk 206.850 yen, of 2000 euro. Tevens moet er ook een DS worden aangeschaft.
  Of het systeem buiten Japan wordt uitgebracht, is (nog) niet bekend.

  Bron: Tweakers.net