• [PS3] Kleinere Playstation 3 op komst?

    8 juli 2012 23:37 door
    Documenten wijzen op de komst van een kleine Playstation 3. Het gerucht loopt dat de kleine broer op de Duitse beurs Gamescom van volgende maand wordt gepresenteerd.


    Bij FCC zijn door Sony documenten ingediend waaruit blijkt dat ze werken aan een nieuwe serie van de Playstation 3, de zogeheten 4000-serie. Dit werd ontdekt door de Japanse website Pocket News. De documenten spraken over een CECH-4001x model, waarbij de 'x' zal veranderen in een andere letter om de hardwarespecificaties weer te geven. Geruchten gaan rond dat Sony de nieuwe Playstation serie volgende maand gaat presenteren op de Duitse beurs Gamescom. Sony heeft nog geen reactie gegeven.

    Op de E3 heeft Eurogamer aan Sony de vraag gesteld of het klopte dat ze werken aan een kleinere versie van de Playstation 3. Shuhei Yoshida reageerde afhoudend. "We hebben geen nieuwe hardwareherzieningen aangekondigd voor de PS3, maar je moet natuurlijk nooit nooit zeggen. Er wordt altijd gekeken naar mogelijkheden om producten goedkoper en kleiner te maken."

    Bron: Tweakers.net