• Hotmail moet baan ruimen

  31 juli 2012 23:47 door
  Om competitief te blijven met Gmail, is er onder Microsofts online mail-dak al veel veranderd, maar er komt nog meer

  Hotmail mocht in juni al proeven hoe de Metro-interface smaakte, maar Microsoft wil het een meer officieel karakter geven met de Outlook-weergave. Niet alleen het uitzicht zal dan anders zijn, maar ook de extensie. @hotmail.com wordt dan @outlook.com.
  Outlook.com verenigt services die gekend zijn van Hotmail en van Exchange en zal gratis zijn voor privé-gebruikers. Het wordt geïntegreerd in Windows en Office en zal ook Twitter, Facebook, Gmail en LinkedIn contacten kunnen opslaan.

  Hotmail wordt soms bekeken als een mail-adres van weinig waarde, net zoals yahoo en andere aol-adressen. Vermits Microsoft de hotmail-gebruikers niet meteen wil dwingen, zal ieder voor zich kunnen beslissen of hij de overstap maakt of niet. Voorlopig is Microsoft nog niet van plan om Hotmail in de prullenbak te gooien.

  Outlook.com geeft functies die Outlook-gebruikers al langer kennen en die met mondjesmaat ook naar Hotmail werden doorgegeven. Zo bv de preview van bijgevoegde foto's, vlot sorteren van bulkmail en junk en de toegang tot de Office Web Apps.
  Wie de overstap maakt, krijgt alvast 7 GB gratis opslag op SkyDrive. Had je daar al een account, dan komt die extra ruimte er eveneens bij. Microsoft wil vooral nadruk leggen op de cloud services, zodat er minder bijlagen worden mee gezonden.
  Best is om nog niet om te schakelen want Outlook.com is nog maar in preview-fase, nog niet in testfase dus. Wil je het toch uitproberen en het bevalt je niet, kan je nog steeds terug.
  Eens het zover is, kan je rustig de 'Upgrade to Outlook.com'-knop indrukken in het menu.

  Bekijk en beluister de voorstelling op deze pagina.

  Bron
  Reacties 3 Reacties
  1. Phil O'Sophe's schermafbeelding
   Phil O'Sophe -
   We zullen er waarschijnlijk niet veel van merken.
  1. salmax's schermafbeelding
   salmax -
   ik hoop dat Phil O'Sophe
  1. notpboy's schermafbeelding
   notpboy -
   zelfs m'n windows live profielpage is aangepast,en kan ok geen Facebookvrienden meer uitnodigen om msn vriend te worden(of gaat dat nog wel,en kijk ik erover)