• Geen informatica meer in katholiek beroeps- en technisch onderwijs

  5 maart 2013 02:07 door
  De aparte informatica-lessen zouden uit het verplichte lessenpakket verdwijnen, maar ge´ntegreerd worden in de andere lessen.

  Scholen hebben een paar lesuren die ze vrij kunnen invullen, wat meestal werd omgezet naar IT-vakken, zoals de Koepel Katholiek Onderwijs had aanbevolen. Deze aanbeveling is 'deleted'.
  Enkel in ASO zou er nog IT in de planning blijven, maar ook daar wil men het gewoon in de andere vakken integreren in de toekomst.

  Dit roept natuurlijk protest op van leerkrachten, die allen zonder uitzondering worden verondersteld om met ICT te kunnen omgaan. En welk medium wordt gebruikt voor dit protest? Facebook natuurlijk!

  Hoe schatten jullie de gevolgen in voor jullie eigen kinderen, of voor jezelf als je nog school loopt, op termijn? Niet iedereen kan ASO aan. Zal de maatregel gevolgen hebben voor tewerkstelling? Voor verdere ontwikkeling?
  Ben je zelf onderwijzer, leraar? Hoe ver gaat je kennis om je vak aan te bieden met IT ge´ntegreerd, als je amper weet hoe je Word opent of een rekenblad moet opmaken?

  En natuurlijk heb je ook de andere kant, van zij die IT hielpen groeien:  Jouw mening?
  Reacties 3 Reacties
  1. Phil O'Sophe's schermafbeelding
   Phil O'Sophe -
   De titel "Geen informatica meer ...." is wel nogal kort door de bocht.
   Om een goed oordeel te kunnen geven zouden we, gezien over vele scholen, het verschil moeten zien tussen wat het informatica-onderwijs nu is en wat het gaat worden.
  1. theo2602's schermafbeelding
   theo2602 -
   Normaal voor het katholiek onderwijs, die hebben er veel op de brandstapel gezet omdat ze vooruitstrevend waren.
  1. compuchrisje's schermafbeelding
   compuchrisje -
   In de uitzending van Volt kwam het ook ter sprake. En vreemd genoeg waren de beide tegenstanders het eens, IT is niet meer uit te schakelen, het is alleen dat ze niet overeen kwamen hoÚ en wÓÓr te gebruiken.
   Ik zie inderdaad niet de leraar godsdienst/moraal vechten met Excel of de leraar wiskunde oefeningen laten opstellen in Word, het veronderstelt dat alle lesgevers gewoon met alles moeten overweg kunnen en dat is gewoonweg niet haalbaar. Het onderwijsvak heeft al genoeg problemen zonder dat.