• Beta versie ccleaner voor Android

  17 april 2014 23:51 door
  Het ondertussen welbekende CCleaner van Piriform lanceert een Béta versie voor Android

  Wie kent deze populaire en vooral betrouwbare optimalisatietool van Piriform niet tegenwoordig? CCleaner heeft zijn pluimen in de computerwereld reeds verdiend, en die lijn willen ze nu ook doortrekken naar de smartphones die op Android draaien. Ze lanceren namelijk een bètaversie van CCleaner voor Android.
  Ondanks het feit dat deze versie een bèta is, kan iedereen zich opgeven als tester en aan de slag gaan met de versie. Om dit te kunnen doen moet je simpelweg aansluiten bij hun Community op Google + en de link naar de playstore volgen.

  Getest en goed bevonden

  Als trouwe gebruiker van CCleaner was ik uiteraard zeer nieuwsgierig en heb mij dus ook meteen geregistreerd als tester. Ik zou geen reporter op Minatica zijn als ik daar uiteraard geen verslag van bracht. Hieronder ga ik een woordje uitleggen met enkele screenshots die ik genomen heb.

  Analyse

  Zoals we in de computerversie ook doen gaan we eerst Ccleaner laten scannen naar overbodige bestanden die aanwezig zijn, je komt meteen in dit scherm terecht wanneer je Ccleaner opent op je smartphone.  Opkuisen 'Clean'

  Na de analyze kan je overbodige bestanden gaan opkuisen, voor telefoongesprekken en sms'en kan je gaan kiezen welke je wilt verwijderen aan de hand van een dropdown menu kan je selecteren 'ouder dan 3 maanden', 'ouder dan 1 maand', 'Ouder dan 2 weken', 'All' of 'Niets'.
  Verder kan je cache gaan wissen, plakbord geschiedenis en browser geschiedenis. Er zijn ook apps die automatisch opruimen niet toestaan, deze worden onderaan in de lijst weergegeven als 'manueel opruimen'. Hieronder enkele screenshots.  App Manager

  Verder is er ook een app manager aanwezig, hierin kan u zowel de apps zien die u zelf installeerde maar ook systeem applicaties. In deze sectie van de software kan u deze app eenvoudig verwijderen.
  Systeem info

  Dit gedeelte is aanwezig om uw systeem te monitoren waaronder uw gebruikte RAM geheugen. Hoeveel interne en externe opslagruimte u reeds gebruikt en nog vrij hebt.
  Maar u kan uw batterij in de gaten houden, hoeveel energie deze nog heeft, maar ook wat ik persoonlijk wel interessant vind is dat je ook de temperatuur van uw batterij kan volgen.
  Tot zover deze korte review van de bètaversie van CCleaner, meer opties zijn op moment van schrijven nog niet aanwezig, van zodra de volledige versie wordt gereleased hou ik jullie zeker op de hoogte.