• Smartphone als betaalmiddel met de nieuwe app van Bancontact.

  15 mei 2014 23:12 door
  Op zijn 25ste verjaardag brengt Bancontact/Mister/Cash een App uit om mobiel te betalen met je smartphone.

  Geef toe, wie van ons heeft er nog nooit met kleingeld gesukkeld? De pizza koerier die aan de deur staat, bij de bakker met te weinig klein geld, op de markt iets kopen of gewoon iets terug betalen aan één van je vrienden? We kennen het allemaal.
  Bancontact brengt hier nu een pasklare oplossing voor met App om mobiel met je smartphone te betalen. Alle betalingen tot maximum 250 euro kunnen worden uitgevoerd via deze app.

  De app werkt zoals uw betaalkaart. De verkoper maakt in zijn toestel een QR-code aan waarin het te betalen bedrag staat, de koper scant vervolgens deze QR-code en beide partijen dienen dan hun pincode in te geven zoals dus met hun betaalkaart zouden doen. Zowel de verkoper als de koper krijgen de melding dat de transactie uitgevoerd is.
  LET OP: U dient wel over een internet verbinding te beschikken om betalingen uit te voeren, 3G of wifi dus.

  De app werd uitvoerig getest door zo'n 50.000 personen gedurende een jaar. Op basis van hun opmerkingen paste Bancontact zijn app verder aan tot op het punt dat ze nu klaar is voor de officiële lancering.

  De app is beschikbaar op iOS en Android voor klanten van zestien Belgische banken: ABK Bank, Argenta, AXA Bank, J. Van Breda, Belfius, BNP Paribas Fortis (incl. Hello bank en Fintro), bpost bank, CBC Banque, CPH Banque, Crelan, Deutsche Bank, ING België, KBC, Keytrade, Record en VDK spaarbank.

  Bron:ZDNet
  Reacties 1 Reactie
  1. compuchrisje's schermafbeelding
   compuchrisje -
   En toch geef ik de voorkeur aan de simpele, ouderwetse portemonnee. Met zo'n smartphone zijn ze niet alleen met je geld, maar ook de helft van de familie weg en mogelijk ook nog een boel data die niet voor anderen bestemd zijn.