• Extra patch voor Office Outlook

  30 juli 2017 22:02 door
  Gebruikers van MS Office kregen deze week een extra update te verwerken.

  Het is nog niet eens patch-dinsdag, maar een kwetsbaarheid in Outlook maakte het nodig om deze te dichten. Door 'aangepaste' mails kon een aanvaller bv malware installeren op het systeem nadat het geopend is door een onoplettende ontvanger.
  Doelwitten van de patch zijn MS Office 2007, 2010, 2013 en 2016. Eerdere versies worden blijkbaar niet meer ondersteund.

  Wie al eens vergeet om een beveiligingsupdate te installeren, kan altijd hier terecht om dat alsnog in orde te maken. Wat betreft Outlook kan je hier terecht.
  Reacties 2 Reacties
  1. Merel's schermafbeelding
   Merel -
   Bedankt voor de info. Het artikel geeft weinig redenen om nog verder met betalende Outlook versies te blijven werken.

   Persoonlijk gebruik ik Outlook 2010 minder en minder omdat de functionaliteit afhangt van parameters die weinig gebruiksvriendelijk zijn. Op de lange duur loopt men totaal verloren. Alle .pst bestanden die men eerder heeft aangemaakt zijn dan op meerdere plaatsen opgeslagen.

   MS Outlook geeft problemen aan veel gebruikers , gewoon omwille van de instellingen en niet slechts vanwege die veiligheidszwakten.

   Daarentegen bevalt Mozilla Thunderbird meer door eenvoud maar de mogelijkheden ervan zijn meer dan voldoende. Beide zijn hier nu parallel in gebruik.
  1. compuchrisje's schermafbeelding
   compuchrisje -
   Dan denk ik dat je nog niet ver genoeg hebt gegraven in je Thunderbird, Merel. Je feeds, kalender, en de mogelijkheid om html-brieven op te stellen, het inbedden van afbeeldingen, zelfs chatten. Het enige nadeel is, dat bij het updaten nogal es wat plug-ins sneuvelen of niet meer vlotjes werken.