• Belangrijk voor gebruikers van Foxit Reader!

  28 augustus 2017 23:03 door
  Wie gebruikt maakt van deze vervanger van Adobe Reader, doet er goed aan om naar de laatste versie te updaten

  Halfweg deze maand werden ernstige beveiligingslekken ontdekt in de software, waarvan 2 zero-day lekken.

  Aanvankelijk wilden de software makers het niet hebben over een patch, maar vandaag is hij er nu. Met iets minder dan een half miljoen gebruikers is dat niet meer dan normaal.
  De reden waarom de lekken niet werden aangepakt zou zijn dat de Safe Reading Mode voldoende zijn werk zou doen om ingrepen van buitenaf te verijdelen.
  Maar de melder van het probleem, TrippingPoint vond dit geen beste reden en publiceerde de lekken.
  En nu staat de bijgewerkte versie online. Via de update link in de toepassing kan je updaten naar versie 8.3.1.21155, maar je kan ook de nieuwste editie hier ophalen. Deze link stuurt je naar een versie voor Windows 7, zoek met je eigen besturingssysteem via deze weg.

  De beveiligingslekken waren wel aan Foxit Software gerapporteerd, maar de ontwikkelaar verklaarde dat de beveiligingslekken niet zouden worden gepatcht, aangezien die via de 'Safe Reading Mode' van Foxit Reader al worden verholpen. Deze modus moet gebruikers tegen kwaadaardige pdf-bestanden beschermen door alle interactie met het document te voorkomen.

  TippingPoint vond dat dit geen echte oplossing was en schreef een blogposting over de situatie. Het verhaal werd door de media opgepikt wat voor een reactie van Foxit Software zorgde. De softwareontwikkelaar sprak over een miscommunicatie en liet weten dat de beveiligingslekken wel zouden worden gepatcht. Er is nu inderdaad een nieuwe versie van Foxit Reader verschenen waarin de twee kwetsbaarheden zijn verholpen, alsmede andere beveiligingsproblemen. Gebruikers krijgen dan ook het advies om te updaten naar Foxit Reader 8.3.1.21155.

  Bron
  Reacties 5 Reacties
  1. Phil O'Sophe's schermafbeelding
   Phil O'Sophe -
   Met die twee links kom ik steeds terecht op Foxit Reader 736.321
  1. berger's schermafbeelding
   berger -
   Staat die daar niet helemaal bovenaan?

   https://foxit-reader.soft32.com
  1. Phil O'Sophe's schermafbeelding
   Phil O'Sophe -
   Via deze link wél Berger
  1. compuchrisje's schermafbeelding
   compuchrisje -
   Je hebt gelijk Philo, ik snap niet waarom dat niet bij de fabrikant zelf wordt aangeboden. Eerste link omgezet naar die welke berger heeft gegeven.
  1. Phil O'Sophe's schermafbeelding
   Phil O'Sophe -
   Done! Duurde wel wat.