• Grote najaarsupdate Windows 10

  4 september 2017 22:59 door
  Tijdens de IFA-beurs in Berlijn kondigt Microsoft een tweede grote update aan voor Windows 10 Creators

  De update/upgrade krijgt nu de naam Fall Creators omdat het in de herfst gebeurt, nl op 17 oktober.

  Nieuwe dingen zijn weer te vinden, zoals voor beveiliging. Windows Exploit Guard moet een hogere veiligheidslaag geven voor andere applicaties, zodat ze moeilijker zijn aan te vallen via eventuele lekken. Het is vergelijkbaar met EMET, de Enhanced Mitigation Experience Toolkit, maar deze wordt dan wel even uitgeschakeld en mogelijk ook meteen verwijderd.

  Verder wordt er nog gewerkt aan bescherming,namelijk Controlled Folder Acces, dat ransomware moet vermijden, dit op aanvraag van de gebruiker die moet aangeven welke mappen moeten worden beschermd. Documenten, Foto's en Desktop zitten sowieso al onder hoede van deze feature.

  Nog meer veiligheid gebeurt in IE 11, waar het uitvoeren van VBScript wordt uitgeschakeld voor websites in Internet Zone en Beperkte zone in de internetopties.

  Een tweede nieuwigheid is Windows Mixed Reality, en ja, het gaat dus om ondersteuning voor Virtual Reality. Merken zoals HP, Lenovo, Acer, Asus en Dell hebben al gezorgd voor compatibele brilletjes.

  Een derde applicatie zorgt voor de Windows Insiders met de Build 16215, met OneDrive On Demand. Zo worden al je online bestanden toegankelijk vanaf eender welke locatie.

  Andere geplande updates worden nog even uitgesteld tot in het voorjaar. Maar met deze extra's ben je wel al even zoet.

  Nog wel opmerken dat al je privacy-instellingen bij dergelijke grote updates opnieuw moeten worden nagekeken, vermits MS de enge gewoonte heeft om alles terug op actief te zetten.

  Bron