• Office 2007 op de schop

  15 oktober 2017 18:40 door
  MS Office 2007 wordt in stilte afgevoerd, mayday mayday!


  Bij de afgelopen update-ronde van Microsoft moet het je zijn opgevallen dat je geen updates kreeg voor je Office 2007. Het wordt door Microsoft op rust gesteld en voor de rest van zijn bestaan compleet genegeerd. Dit na het nieuws op het nieuws dat in de loop van volgend jaar al een opvolger klaar zal staan, Office 2019. Hierbij wordt ook weer de nadruk gelegd op het gebruik van de cloud.
  Wie nog een Outlook 2007 werkt zal gemerkt hebben dat zowel verzenden als ontvangen niet meer lukt via de mailbox van Office 365.

  Office 2007 heeft net zijn tienjarig bestaan gevierd, de laatste jaren kreeg het enkel nog noodzakelijke patches maar er werden geen nieuwe eigenschappen meer toegevoegd. Wie met Office 2010 werkt, is nog enkele jaartjes gerust, tot 2020 en met de nieuwere versies kan je nog langer op twee oren slapen.

  Als je niet zo gebeten bent op het cloud-werken, kan je dus je spaarcenten bij elkaar gaan schrapen voor een jongere versie. Op de nieuwste moet je nog wachten tot half 2018, maar ook die mikt op de cloud.

  Nog meer slachtoffers vallen er bij hen die Office 2011 voor Mac gebruiken, net als Project 2007 en Project Server 2007, Visio 2007 en SharePoint Server 2007. Het verdere gebruik hiervan zou je in de problemen kunnen brengen volgens Microsoft.

  Zo'n 1,2 miljard mensen gebruiken het MS kantoorpakket. Het wordt verspreid in 140 landen in 107 talen.

  In de Microsoft Community gonst het weer van angstige vragen en boze opmerkingen. Er is nogal wat onduidelijkheid over het lot van oudere documenten die in vroegere versies werden aangemaakt.
  Het betreft dan vooral documenten die beschermd zijn met wachtwoorden of macro's bevatten, maar ook is er onzekerheid of de compatibiliteitsmodus met documenten zonder de -x in de extentie nog zullen worden weergegeven zoals ze ooit zijn opgemaakt.
  Tijd dus om al je opgeslagen lievelingen eens grondig te checken en eventueel op te slaan onder de nieuwste extentie.

  Een andere optie is gebruik maken van wat gratis wordt aangeboden, tenminste als je niet de gratis (beperkte) suite 365 gaat gebruiken. Zo is LibreOffice al een goeie tip.

  Bron