• Firefox v57...

  30 december 2017 00:16 door
  De updates van Firefox gaan in een hels ritme, versie 57 alleen al kreeg al diverse updates

  Vandaag kregen de FF-gebruikers nogmaals het pop-up schermpje te zien, de derde keer sinds Firefox aan het cijfer 57 kwam en telkens werden er 'verbeteringen' ingevoerd.
  Deze versie vertelt dat het nog sneller zal gaan om websites tevoorschijn te toveren, maar andere zaken kunnen dat wel bemoeilijken, zoals plug-ins die niet meer ondersteund worden of gewoonweg worden buiten gebonjourd. Volgens Mozilla gaat het om een verdubbeling van de snelheid vergeleken bij die van een halfjaar terug.
  De interface moet helpen aan die snelheidswinst, want is veel strakker en eenvoudiger geworden. Zoek- en adresbalk zijn nu met elkaar getrouwd, maar ook enkele bugs werden toch weer gevonden om een behandeling te krijgen.
  U heeft vast ook al gemerkt dat het logo is veranderd en eerlijk gezegd, het is er niet mooier op geworden. Maar dat kan u alsnog opnieuw aanpassen naar een vorig icoontje.
  Standaard wordt nu flash geblokkeerd, via de instellingen kan je dat ook weer naar je voorkeur bijstellen. Helaas zijn er nog vele (zelfs grote) websites die met flash wat te vertellen hebben.
  Het meest opvallende feit is dat Firefox uw privacy respecteert, alhoewel er toch één en ander ongevraagd wordt doorgestuurd, iets wat u hier kan lezen en eventueel kan beslissen om te voorkomen.