• Oktober update van Windows 10, opgelet!

  2 October 2018 23:31 door
  De oktober update komt eraan, en dat zullen velen geweten hebben

  Wie met Windows 10 werkt, doet er best aan om flink wat schijfruimte vrij te maken.
  Vooral zij die dit op een tablet of laptop doen en hier en daar al wat apps hebben bijgeladen, zullen moeten overwegen om zaken weg te halen om plaats te ruimen voor de komende update.
  Windows Update zal de download en installatie starten, maar zal je niet verwittigen dat er te weinig schijfruimte beschikbaar is. Met als gevolg een nieuwe herinstallatie.

  • Het is geen slecht idee om vooraf een goeie back-up te maken van je bestanden of nog beter, een image om nadien de oorspronkelijke Windows weer op je scherm te zien verschijnen.
  • Kijk ook of alle apps op je systeem nog compatibel zullen zijn met de komende Windows, het scheelt al flink wat ruimte als je deze al deïnstalleert.
  • Had je bij aankoop een herstelschijf gekregen of heb je die ooit aangemaakt, dan is dat alvast een hulp voor als het verkeerd gaat.
  • Moeilijker is het dan weer voor kleinere systemen met beperkte opslag, want soms accepteren deze geen USB-stick, hier kan je niet meer doen dan alles naar aankoopinstellingen te zetten. Data zullen dan spijtig genoeg verloren gaan.


  Zoals bij elke update, wil Windows daarvan het bewijs zien, de gecomprimmeerde mappen van deze updates hebben de meest onmogelijke namen, maar vullen hierbij wel de broodnodige schijfruimte.
  Dit kan je gelukkig nog verhelpen dank zij het opruimtooltje van Windows zelf. Het gaat hier om heel wat gigabytes na enige tijd.

  Voor de nieuwe update heb je alvast 10 GB nodig, maar meer is natuurlijk beter.

  Bron
  Reacties 3 Reacties
  1. berger's schermafbeelding
   berger -
   De link naar "Bron" lijkt niet te lukken.
  1. compuchrisje's schermafbeelding
   compuchrisje -
   Hersteld,
  1. berger's schermafbeelding
   berger -
   Waarvoor dank