Mijn conclusie:
Wat is de beste keuze? Dat hangt ervan af wat u precies zoekt natuurlijk, maar ook met welk besturingssysteem u werkt.
- Google Drive:
-> werkt het beste samen met Android smartphones. Het kan echter ook onder Windows en Apple. Voor Linux zal u waarschijnlijk via de browser moeten gaan (afhankelijk van uw Linux distro.)
-> Zoekt u enkel gratis cloudopslag, dan is dit uw beste keuze, want met 15 GB gratis opslag overtreft hij al zijn concurrenten. Bovendien kan u foto's van uw smartphone ongelimiteerd en automatisch back-uppen, op voorwaarde dat u kiest voor 'hoge kwaliteit'.
-> Perfecte samenwerking met Google docs waarmee u eveneens vlot samen met collega's aan bestanden kan werken. - OneDrive:
-> Bij OneDrive krijgt u maar 5 GB gratis opslag, wanneer u echter geen problemen hebt met te betalen dan is hun prijs de laagste indien u kiest voor 1 of 5 TB. Deze zijn bij de concurrenten een stuk duurder. Bovendien krijgt u bij deze 2 pakketten niet enkel toegang tot de opslag maar ook tot een volledig office 365 pakket voor één jaar, voor meerdere computers.
-> Werkt uiteraard het best onder Windows, al laat het bij een Android smartphone ook weinig problemen boven komen. - iCloud:
-> Ook bij iCloud krijgt u 5 GB gratis opslag.
-> Werkt perfect samen met alle Apple producten.
-> Persoonlijk vond ik het jammer dat ik hem niet kon testen op Windows, omdat ik mijn AppleID verplicht moet activeren op een Apple toestel. - Dropbox:
-> Dit is de enige in de test die niet afhankelijk van is van een besturingssysteem. Als u dus gebruik maakt van verschillende besturingssystemen en er overal mee moet weg kunnen is dit een ideale keuze.
-> De gratis opslag is hier echter wel zeer pover, 2 GB, bovendien zijn de prijzen van de pakketten die ze aanbieden niet de goedkoopste.
Hieronder nog een kort overzicht van de prijzen, ik heb deze per jaar uitgerekend om het beste vergelijk te krijgen:
Wat veiligheid van deze geteste cloud platformen betreft zijn ze in elk geval aan elkaar gewaagd. Ze hebben allemaal een naam hoog te houden en zullen dus alles in het werk stellen om uw veiligheid te garanderen. En zoals meermaals herhaald in dit artikel, veiligheid begint bij de eindgebruiker want deze is vaak de zwakste schakel. Stel een sterk wachtwoord in en gebruik twee-staps-verificatie en vergeet vooral uw gezond verstand niet, dan bent u best veilig.
Willen jullie meer van mijn artikels lezen? Dat kan op mijn website Crea-it.be
Systeembericht