
Het is nogal lastig om FB te vermijden, want zowat iedere site gebruikt de plug-ins en pixels. Dus zelfs een site buiten FB, maar wel met die plug-in, helpt FB om gegevens over je te verzamelen.
De autoriteit Gegevensbescherming maakt zich vooral zorgen om heel precaire gegevens, zoals ziekte, seksuele en politieke voorkeuren. Aan de hand van die gegevens wordt de gebruiker bestookt met gerichte reclame van producten en diensten, maar ook van politieke partijen.
Facebook gaat hiertegen in beroep en om gedeeltelijk terug te krabbelen maakte het enkele aanpassingen in het kader van de AVG. Maar dat is niet voldoende, Facebook schendt nog steeds de Europese en Belgische privacywetgeving en de fundamentele rechten van de Belgen.
De autoriteit Gegevensbescherming zal er alles aan doen om de regels van AVG te verstrengen en meteen ook aan te passen voor toekomstige situaties.
Beloven doet Facebook in elk geval, met de Clear History-tool zouden internetters meer inzicht en controle krijgen over welke informatie Facebook via andere websites bijeenhaalt.
Afwachten wat het zal worden...
Bron