• Een beetje meer vrijheid voor Android gebruikers.

  19 April 2019 23:27 door
  Google gaat vanaf nu Android gebruikers andere zoekmachines en ook andere browsers aanbevelen via de Playstore.

  Vorig jaar nog kreeg Google een gigantische boete van 4,3 miljard euro opgelegd van Europa, omwille van oneerlijke concurrentie in hun besturingssysteem Android. Naar aanleiding van deze boete zal Google nu een tegemoetkoming doen naar Europese Android gebruikers. Europa vond dat Google te dominant was met Google Search en Chrome-browsers, aangezien deze standaard ingesteld staan op het besturingssysteem.

  Daarom kondigt Google in een blog aan dat het een update voor Android zal verspreiden. Wanneer gebruikers nu voor de eerste keer naar de Play-store gaan zullen ze alternatieven te zien krijgen. Zo zullen Android gebruikers voortaan kunnen kiezen tussen Firefox, Microsoft Edge en Opera als browser. Voor zoekmachine kunnen ze dan weer kiezen tussen onder anderen Qwant, Ecosia en DuckDuck GO.

  Welke browser en zoekmachine precies te zien zal zijn zal afhangen van de populariteit in het land waarin de gebruiker zich bevind.

  Reacties 2 Reacties
  1. compuchrisje's schermafbeelding
   compuchrisje -
   Misschien beginnen ze zich toch zorgen te maken over de hoogte van de boetes? In feite doen ze niet meer of minder dan Microsoft en smoelenboek. 't Is in elk geval een geste.
  1. nightraver's schermafbeelding
   nightraver -
   Ja ze zullen inderdaad moeten ingrijpen. Zelfs voor een miljardenbedrijf lopen zulke boetes op zeker moment de spuigaten uit hé.