• Moderne tijden

  27 May 2019 18:52 door
  Met modern wordt tegenwoordig enkel nog gedacht aan cloudopslag, digitale documenten, accountgegevens en wachtwoorden


  Maar ook hedendaags komen hierbij veel minder aangename zaken aan het licht, ik maak hier even een opsomming van recente gebeurtenissen waarbij persoonsgegevens in het openbaar zijn gesukkeld.


  En dan gaat het slechts over de afgelopen week!

  Waar voorheen enkel papieren documenten werden gemaakt, was het de spreekwoordelijke speld in de hooiberg dat de inhoud daarvan wereldwijd kon gezien en eventueel gebruikt worden. Nu is het té eenvoudig geworden om als crimineel data van personen met slechte bedoelingen te misbruiken.

  De Europese Commissie die zich bezighoudt met de AVG kreeg in het eerste jaar van zijn bestaan al 89 000 overtredingen binnen en 144 000 klachten over privacy.
  Zo kreeg Google van de Franse overheid al een fikse boete voor het overtreden van de AVG en mogelijk hangt er nog meer boven het hoofd van deze internetgigant.

  En wat te denken over dit artikel van Google zelf? Je online reilen en zeilen, je aankopen, je voorkeuren, je problemen... zomaar verhandelen?

  De éne Big Brother na de andere steekt zijn kop op. Vergeten we hierbij ook niet die andere gekende internetreus Facebook (met Whatsapp, Instagram en Messenger) en ja, ook Microsoft.
  Zowat je hele leven wordt georkestreerd door deze bombardons, die het wereldwijd verspreiden om er niet enkel een stuiver maar een hele goudberg binnenschuiven hiervoor.
  Welk verschil maakt dit met de criminelen die jouw gegevens te koop aanbieden op het internet?
  Reacties 1 Reactie
  1. Merel's schermafbeelding
   Merel -
   Men moet Nostradamus niet zijn om te voorspellen dat Doccle zal gehackt worden , tenzij het al gebeurd is en doodgezwegen. Toch het Ali-Baba van alle hackers (ethische of criminele) ?

   Toch is er vandaag ook goed nieuws :
   Het werd internationaal om soldaat-robots in te zetten die zelf beslissen wie een vijand is en zelf beslissen hem neer te halen ... omdat het ethisch niet meer is te aanvaarden.

   Grote pech echter voor de tewerkstelling in de artificiële intelligentie en de robotindustrie !

   MAAR gelukkig blijft het volledig ethisch verantwoord en legaal om miljoenen levende soldaten (én burgers, collateraal dan wel) te blijven "neutraliseren" met (toch bijna) alle andere wapens !

   Dus mogen onze jongens (en nu tevens 'onze meisjes') nog hun doodgewone maar trage eigen intelligentie gebruiken, voor zover ze toch blijven gewillig gehoorzamen aan hun militaire oversten, die zelf hun commando's krijgen van de computers die sneller kunnen voor-denken dan zijzelf.