• Internet lockdown in noodgevallen

  9 September 2019 23:16 door
  Bij Emsisoft staan ze bijna nooit stil, zitten trouwens ook niet.
  Deze maand krijgen gebruikers een extra beveiligingsmiddel tegen ongewenste toegang van buitenaf.

  Elk op internet aangesloten apparaat of netwerk zal in een noodsituatie kunnen afgesneden worden van dat internet, gewoon door de aan/uit knop te klikken. Dus geen gezoek naar hoe je zo snel mogelijk je netwerk/systeem wil isoleren. De onoorgeloofde toegang komt meestal van buitenaf, maar kan ook door een bestaand programma gebeuren. Updates van Emsisoft worden nog wel toegestaan.

  Er zijn nog wel meer zaken die veranderen, zoals bv de status van je firewall, met daaronder de beruchte aan/uit knop. Logisch dat je daar niet even voor de lol op gaat klikken, maar het is wel handig dat het allemaal kan via het overzichtsscherm. Wie Emsisoft op cloudbasis gebruikt, kan instellen dat de lockdown via die Cloud Console gaat. En ja, zelfs als je enkel de firewall van Microsoft of nog een andere gebruikt, zal die lockdown ook kunnen doorgevoerd worden.  En nu we het toch over die Cloud Console hebben, die lijkt zelfs volledig gratis te zijn! Emsisoft geeft hier meer uitleg, spijtig genoeg enkel in het Engels.

  Terwijl je toch kijkt op de website, kan je meteen ook de laatste versie van de Emsisoft Emergency Kit downloaden, helemaal gratis en voor iedereen.

  Ben je aan een nieuwe anti-virustoepassing toe, dan kan je die hier downloaden en 30 dagen gratis uitproberen. Daarna beslis je zelf of je ermee verder gaat of niet.