• Subdomein aanmaken

  28 juni 2006 23:09 door
  In deze tutorial wordt uitgelegd hoe je een subdomein voor je huidige domeinnaam aanmaakt in Plesk. Voor deze handleiding gebruiken we een Engelstalige editie van Plesk 7.5.x Reloaded voor Linux/Unix.


  1. Login op het Plesk controlepaneel van je website met de gegevens, die je van je host hebt gekregen.

  2. Klik in het hoofdscherm in het onderdeel Domains op de domeinnaam van je site, waar je de subdomein op wilt aanmaken. In deze handleiding gebruiken we hiervoor Ivanhoejupiler.be en dus klikken we op ivanhoejupiler.be.  3. Klik nu in het onderdeel Hosting op Subdomains.  4. Nu klik je in het onderdeel Tools op Add New Subdomain om een nieuw subdomein aan te maken.  5. Typ in het veld Subdomain nu de naam, die je je subdomein wilt geven. Nu moet je kiezen of je om op de FTP van je subdomein in te loggen de FTP van je hoofddomein wilt gebruiken (Use the FTP user account of the main domain) of dat je hiervoor een aparte FTP gebruiker voor wilt aanamaken (Create a separate FTP user account for this subdomain). Zet een vinkje voor de optie die je verkiest en indien je kiest voor de laatste optie moet je ook een loginnaam (FTP Login), een wachtwoord (Password) en een hoeveelheid webruimte (Hard disk quota) voor je nieuwe FTP account ingeven (het wachtwoord moet je nog eens ter bevestiging hertypen bij Confirm Password). Je moet ook nog een vinkje zetten voor de opties die je wilt op je subdomein, het handigste is dat je deze gewoon allemaal aanduidt. Tenslotte klik je op OK. In dit voorbeeld noemt onze nieuwe subdomein "subdom".  6. Proficiat, je nieuwe subdomein is nu aangemaakt. Door op de naam van een subdomein te klikken in het onderdeel Subdomains dat je nu ziet, kan je hem bewerken. Je kan nu ook in het onderdeel Tools opnieuw klikken op Add New Subdomain om nog een nieuwe subdomein aan te maken.
  Wil jij ook een website met de mogelijkheid om MySQL databases te gebruiken en dit voor een zeer lage prijs? Kies dan voor 1-Eurohost, een betrouwbare en snelle host en de hostingsponsor van deze site.