• Afbeeldingen gebruiken op het forum

  13 mei 2010 23:16 door
  Vooral in fotografie en de forums psp, photoshop en animationshop zijn afbeeldingen heel belangrijk.

  Maar ook in off-topic is het soms nodig om een afbeelding te plaatsen om een grap te visualiseren of een raadseltje.
  Of je hebt problemen met je PC en men vraagt je om een screenshot (schermafdruk).

  Een afbeelding in volledig formaat in een topic weergeven.

  Hierbij zijn we echter wel beperkt wat de grootte betreft; een afbeelding van 640 pixels breedte positioneert zich aangenaam, terwijl een grotere wordt herleid naar een kleiner formaat en de bezoeker erop moet klikken om het volledige plaatje te zien.
  Vermijd dit laatste zoveel mogelijk, trouwens in de grafische fora is 640 algemeen de maximale breedte.
  Ook in de hoogte geldt hetzelfde pixelaantal.
  Te grote afbeeldingen vertragen het laden van de pagina, binnen de voorgestelde maxima kan het nog net.

  Na het prepareren van je afbeeldingen qua kwaliteit en grootte, moet je die nu ook op het forum krijgen.
  Heel populair zijn de gratis hostsites, zoals bv ImageShack.  Meestal heb je slechts één plaatje om te delen maar het kunnen er ook meerdere zijn, dat is geen enkel probleem voor ImageShack.
  Enkele pech-scenario's: de site is onbereikbaar; wacht dan geduldig tot het weer kan of zoek een alternatief, zoals bv Photobucket, waar je een gratis account kan aanmaken voor je afbeeldingen die voor het open publiek bedoeld zijn.
  De site is traag, probeer op een ander tijdstip opnieuw, ook op internet ontstaan er files.

  Klik op de knop Browse.  Je gaat nu op je eigen PC zoeken naar de juiste locatie van je plaatje.  Klik op Openen en je zal het al in het invulvenstertje zien staan.
  Wil je nu nog meer foto's uploaden, zoek ze dan tegelijk op om ze toe te voegen op dezelfde manier als daarnet.  Ze staan nu allemaal bij elkaar, er blijft je niks anders dan op de knop 'Upload now' te drukken en even geduld te oefenen. Laat de pagina in die tijd even ongemoeid.
  Na een poosje vernieuwt de pagina zich en krijg je je afbeelding(en) bovenaan te zien als thumbnail (postzegelformaat of miniatuur).  We laten de opties voor Facebook en andere socio-sites aan anderen over en kijken rechts onderaan, of mogelijk ook meteen onder de foto en zoeken naar de woorden 'Direct Link'  Als je enkele foto's moet plaatsen, hou deze webpagina dan nog even open, kopieer de eerste link of kopieer alle linken en zet ze voorlopig in een kladblokje.  Start nu je bericht op het forum, typ in wat je graag wou laten weten, eventuele info over je PC-probleem, commentaar over je foto's of grafisch werkje en klik dan in de werkbalk boven het berichtverster op het 'schilderijtje'.

  In de pop-up vul je één van de https://... adressen in of de url van je éne afbeelding. Klik op de knop OK en dan zijn er verschillende dingen mogelijk.

  Ofwel zie je je bericht op deze manier:  ofwel op deze manier als je van editor wisselt door op de twee 'A'-s te drukken rechtsboven het bericht.  Ben je klaar met alle foto's, verzend dan je bericht en bewonder je werk.

  Foto's als thumbnail

  Er bestaat ook een mogelijkheid om een afbeelding als bijvoegsel te plaatsen, maar vermits de mogelijkheden hier beperkt zijn (limieten) én onze server hierdoor in het nauw kan komen, gebruiken we deze beter niet.
  Je afbeelding wordt dan trouwens in postzegelformaat weergegeven en moet aangeklikt worden om volledig te bekijken.

  Succes!

  compuchrisje voor minatica.be