• Configuraties: juni 2010

  12 juni 2010 14:35 door
  Op zoek naar advies om een nieuw systeem te kopen? Hier vind je onze systeemconfiguraties van juni.

  Configuraties juni 2010
   


  Bij het samenstellen van deze configuraties kijken we wat volgens ons de beste prijs/kwaliteitsverhouding van het moment is.

  Opvallend is dat de prijzen sinds jaren terug in stijgende lijn zijn. Dit is natuurlijk te wijten aan de zwakke koers van de Euro ten opzichte van de Dollar.
  We hebben geprobeerd om de prijsstijgingen op te vangen door andere (minder belangrijke) componenten te vervangen door minder dure, zonder al te veel in te boeten aan kwaliteit.
  Trouwens, we zaten door de constante daling van de prijzen al een hele tijd vlot onder de (door ons opgelegde) maximumprijzen te werken. Vandaar dat we hier en daar toch nog een upgrade konden veroorloven.

  Zo krijgt de Low-budget deze maand een nieuwe processor onder de kap tesamen met nieuw geheugen. De meerprijs die we hiervoor betalen, winnen we deels terug doordat de nieuwe versie van het toetsenbord 10€ goedkoper werd.

  De Mid-range werd enkel duurder, de extra kosten hebben we deels gerecupereerd door een andere luidsprekerset toe te voegen.

  De High-end tenslotte kreeg een andere grafische kaart, feitelijk twee, ook een nieuwe luidsprekerset en dat alles wordt in en nieuwe behuizing gestoken.

  Reacties 3 Reacties
  1. Keystroke's schermafbeelding
   Keystroke -
   Leuke configuratie weer g_man

   Maar waarom kies je niet voor een tripple channel moederbord en geheugen? Is dat nog te duur voor de prestaties die je krijgt?
  1. moslem's schermafbeelding
   moslem -
   snap het niet je kan voor 2500 een veel beter systeem in elkaar zetten (amd 6core).... + waarom geen intel 920?
  1. g_man's schermafbeelding
   g_man -
   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Keystroke Bekijk bericht
   Leuke configuratie weer g_man

   Maar waarom kies je niet voor een tripple channel moederbord en geheugen? Is dat nog te duur voor de prestaties die je krijgt?
   Het is een close race met de i7 op socket1366, maar de flexibiliteit die de Turbo modus van de 1156 i7 biedt, plus de lagere kosten voor het gehele platform zijn overtuigende argumenten.
   Heb je meer PCI-bandbreedte nodig (ga je binnen korte tijd je configuratie upgraden naar twee high-end videokaarten ) kan je een 1366 platform nemen, maar hou dan rekening dat je 3 geheugenmodules moet kopen en een duurder moederbord.
   De Core i7 860 is, in de meeste benchmarks sneller dan de bijna evendure Core i7 920. Turbo Boost, dat dynamisch de kloksnelheid verhoogt, is bij deze Lynnfield gebaseerde chip effectiever dan bij de 920 en games profiteren vooralsnog meer van een hogere kloksnelheid dan van méér cores.

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door moslem Bekijk bericht
   snap het niet je kan voor 2500 een veel beter systeem in elkaar zetten (amd 6core).... + waarom geen intel 920?
   De 1055T of de 1090T is een uiterst goede zaak voor mensen die hun AM2+/AM3 systeem een upgrade/boost willen geven. Wil je een systeem opbouwen van scratch, zit je met een Core i5-750 / Core i7-860 nog atijd best.