• Hoe plaats je een Hijackthis-logje?

  13 augustus 2008 17:30 door
  Wie niet meteen naar zijn pc-boer wil rennen bij pc-problemen heeft met Hijackthis een prima diagnostisch tooltje in huis. De aangemaakte logjes kan je voorleggen aan onze spyware-slayers, die daarvoor speciaal zijn opgeleid.

  Hoe post je een Hijackthis-log op het forum?

  Download de nieuwste versie van Hijackthis, die kan je hier vinden. Je hoeft niets te installeren, zorg er enkel voor dat het uitvoerbare bestandje (.exe) in een eigen map komt te staan bv C:\Hijackthis\....
  Pas dŕn zal je dit icoontje te zien krijgen:  Wat ik zelf doe is, op een moment dat de computer perfect draait, geen foutmeldingen geeft in bepaalde programma’s, virusscan negatief blijft, spyware verwijderd, een voorbeeldlogje aanmaken en bewaren, om te dienen als vergelijkingspunt als er zaken fout gaan.

  Je start het programma door gewoon te dubbelklikken op het icoontje.  Je kan enkel een scan laten lopen via de tweede knop, maar interessanter is natuurlijk de eerste, omdat je dan een logje in een text bestand kan opslaan.
  Laat het programma even zijn gang gaan, tot je het kladblok voor je krijgt.  Je kan het gewoon opslaan als je via het menu Bestand – Opslaan als en het bv een naam geeft met de datum van aanmaak.
  Klik het nog niet weg, je moet je logje nog op het forum posten.
  Ga naar het menu Bewerken – Alles selecteren. Je zal zien dat de hele inhoud wordt gemarkeerd. Terug in het menu Bewerken – kopiëren.  Open dan een 'Nieuwe post' in het forum Hijackthis, klik met rechtermuisknop in het lege venster en kies Plakken. Hetzelfde kan je ook met de toetsencombinatie Ctrl+V.

  Vergeet ook niet te vermelden welke problemen je ondervindt, sinds hoe lang en of je recent wijzigingen hebt aangebracht in de software of de hardware.
  Altijd meegenomen is ook het vermelden of je al scan-acties hebt uitgevoerd met een online virusscanner en/of spywarevangers.

  De Spyware slayer zal je log bestuderen en je bepaalde acties aanraden, die je stipt hoort te volgen. Lukt het bv niet om in Veilige Modus te raken, meldt dat dan.

  Krijg je de opdracht om sommige zaken te verwijderen via HJT, doe je als volgt: maak opnieuw een logje, minimaliseer het kladblokbestand of klik het dicht en zet vinkjes waar je wordt aangeraden ze te plaatsen.  Dit voorbeeld in elk geval niet volgen!
  Nadat alles is aangeduid, klik je op de knop Fix checked. Sluit af zoals het hoort en volg verder de instructies van de slayers.

  Succes!!
  © 2008 compuchrisje voor minatica.be