Google Chrome 35

Toegevoegd door compuchrisje - 3 september 2008
Ontwikkelaar Ontwikkelaar Google
Bestandsgrootte Bestandsgrootte 31,51 MB
Downloads Downloads 135
+ Download
Na een hoop geruchten lanceerde Google een eigen browser. Google Chrome is een lichtgewicht browser die vooral opvallend snel opstart, in tegenstelling tot Internet Explorer en Firefox. Als renderengine wordt WebKit gebruikt, bekend van in Apples Safari. Ook van Mozilla is er opensourcesoftware geleend.

Opvallend aan de lay-out zijn de tabbladen: ze staan boven de adresbalk in plaats van eronder - zoals gebruikelijk is. Ook is er geen apart zoekvenster, maar zit de zoekfunctionaliteit geïntegreerd in de "slimme" adresbalk.
Voor elk tabblad gebruikt Chrome een apart proces, wat de stabiliteit ten goede zou moeten komen. Crasht er één tabblad, kan je nog rustig doorsurfen met de andere.

Ten slotte bevat de browser nog een phishingfilter (op basis van Google Safe Browsing), off-line functionaliteiten (Google Gears) en een incognito-modus om je privacy te beschermen.
In deze stabiele versie is er ondersteuning voor MathML, waarmee een wiskundige notatie kan worden weergegeven. Er is ook gewerkt aan stabiliteit en snelheid, en kreeg de browser een nieuwe versie van de Flash-player.

Freeware, Nederlands
Windows XP/Server 2003/Vista/7/8
(Ook Mac OS X en Linux versies beschikbaar)
Laatste update op 22 mei 2014 door compuchrisje

Afbeeldingen

  • Google Chrome 35