Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 11
  1. #1
    PC-Freak   Mimosa's schermafbeelding
    Geregistreerd
    11 mei 2005
    Locatie
    Oost-Vlaanderen
    Berichten
    1.271
    Bedankjes
    3.468
    Bedankt
    1.342 keer in 735 posts

    Vraag Netwerkverbinding ongedaan maken?

    Op een oude laptop waar geen legale windows XP op staat zou ik willen de netwerkverbinding verbreken (ongedaan maken) Kan dat? ZO ja, hoe?
    Ik wil dat "beestje" enkel nog (laten) gebruiken in geval van nood om gewoon pc-werk te doen. Want echt veilig kunnen we het niet noemen. Updates binnenhalen kan niet meer vermits illegale windowsversie en kosten wil ik er zeker niet meer aan maken!
    Met dank voor de tips!
    Groetjes

    Bloemen zijn er om mooi te zijn,
    mensen om goed te zijn.

  2. #2
    Erelid   spruit's schermafbeelding
    Geregistreerd
    2 mei 2005
    Berichten
    1.345
    Bedankjes
    483
    Bedankt
    83 keer in 70 posts
    kabel uittrekken? rechtsklikken op het netwerkicoontje, verbinding verbreken. Drivers uninstallen....
    Of begrijp ik de vraag verkeerd?

  3. #3
    PC-Freak   Mimosa's schermafbeelding
    Geregistreerd
    11 mei 2005
    Locatie
    Oost-Vlaanderen
    Berichten
    1.271
    Bedankjes
    3.468
    Bedankt
    1.342 keer in 735 posts
    Hij stond in verbinding met ons thuisnetwerk en dat wil ik uitschakelen. Drivers uninstallen? Daar heb ik geen kaas van gegeten
    Groetjes

    Bloemen zijn er om mooi te zijn,
    mensen om goed te zijn.

  4. #4
    zoom
    Gast
    naar configurariescherm gaan,netwerkverbindingen,draadloze verbinding icoontje rechtsklikken en 'verbinding verbreken' kiezen

  5. #5
    PC-Freak   Mimosa's schermafbeelding
    Geregistreerd
    11 mei 2005
    Locatie
    Oost-Vlaanderen
    Berichten
    1.271
    Bedankjes
    3.468
    Bedankt
    1.342 keer in 735 posts
    @ zoom: het is niet dàt wat ik bedoel .Ik wil gewoon het thuisnetwerk niet meer beschikbaar maken voor dat ding. Hij werkt niet draadloos. 'k weet zelfs niet of hij dat zou kunnen?
    Hij mag op internet kunnen in nood. Maar ik wil niet dat hij in verbinding staat met andere pc's thuis! Want dan kunnen boze geesten desnoods via dat pc-tje ook in ons thuisnetwerk en onze bestanden! Ik heb wel een firewall, maar ik wil op zeker spelen!
    Groetjes

    Bloemen zijn er om mooi te zijn,
    mensen om goed te zijn.

  6. #6
    Erelid   PeterN's schermafbeelding
    Geregistreerd
    3 mei 2005
    Locatie
    Genk
    Berichten
    9.826
    Bedankjes
    9.869
    Bedankt
    15.009 keer in 5.601 posts
    idd, gemakkelijkste is :
    Rechts klik op ikoontje 'mijn netweklocaties' en daar eigenschappen kiezen. Daar uw netwerkverbinding kiezen en weer rechtsklik, daar kies je uitschakelen.
    Als de verbinding is uit geschakkeld kan je hem weer selecteren en ook verwijderen.
    Drivers van de netwerkkaart zou ik laten staan. Anders krijg je uitroeptekens in uw hardware list. De ethernet kabel kan je dus ook dan verwijderen.
    Succes

    EDIT: dus dit is ook niet juist zie ik net, zie volgende post om hem enkel uit het thuisnetwerk te halen

  7. De volgende gebruiker bedankt PeterN voor deze nuttige post:

    Mimosa (22 september 2006)

  8. #7
    Erelid   PeterN's schermafbeelding
    Geregistreerd
    3 mei 2005
    Locatie
    Genk
    Berichten
    9.826
    Bedankjes
    9.869
    Bedankt
    15.009 keer in 5.601 posts
    Rechtsklik op 'mijn netwerklocaties' kies 'eigenschappen'. Selecteer daar uw netwerkverbinding en klik weer rechts 'eigenschappen'. In het venstertje dat opend staat bij tabblad 'algemeen' een lijstje. In het lijstje moet je 'bestands en printerdeling ' uitvinken.

  9. De volgende gebruiker bedankt PeterN voor deze nuttige post:

    Mimosa (22 september 2006)

  10. #8
    PC-Freak   Mimosa's schermafbeelding
    Geregistreerd
    11 mei 2005
    Locatie
    Oost-Vlaanderen
    Berichten
    1.271
    Bedankjes
    3.468
    Bedankt
    1.342 keer in 735 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door PeterN Bekijk bericht
    Rechtsklik op 'mijn netwerklocaties' kies 'eigenschappen'. Selecteer daar uw netwerkverbinding en klik weer rechts 'eigenschappen'. In het venstertje dat opend staat bij tabblad 'algemeen' een lijstje. In het lijstje moet je 'bestands en printerdeling ' uitvinken.
    Ok dat zal ik eens proberen (als ik weer thuis ben) en dan staat hij niet meer in netwerk? En anderen kunnen van buitenaf ook niet meer in het netwerk?
    Laatst gewijzigd door Mimosa; 22 september 2006 om 15:26 Reden: Kleine aanvulling
    Groetjes

    Bloemen zijn er om mooi te zijn,
    mensen om goed te zijn.

  11. #9
    Erelid   PeterN's schermafbeelding
    Geregistreerd
    3 mei 2005
    Locatie
    Genk
    Berichten
    9.826
    Bedankjes
    9.869
    Bedankt
    15.009 keer in 5.601 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mimosa Bekijk bericht
    Ok dat zal ik eens proberen (als ik weer thuis ben) en dan staat hij niet meer in netwerk? En anderen kunnen van buitenaf ook niet meer in het netwerk?
    Uw computer staat dan niet meer in het thuisnetwerk. Van buitenaf in een pc komen gebeurd via het internet en heeft niks met thuisnetwerk te maken . Van zodra je internet aansluit aan een pc zal het van uw beveiligingen afhangen of ze in uw pc kunnen. Een firewall (hardwarematig door een router, of softwarematig door bv zonealarm) zorgt voor deze beveiliging Beste is dus de ethernet kabel uittrekken, maar dan kan je natuurlijk ook niet meer op internet dan

  12. De volgende gebruiker bedankt PeterN voor deze nuttige post:

    Mimosa (22 september 2006)

  13. #10
    PC-Freak   Mimosa's schermafbeelding
    Geregistreerd
    11 mei 2005
    Locatie
    Oost-Vlaanderen
    Berichten
    1.271
    Bedankjes
    3.468
    Bedankt
    1.342 keer in 735 posts
    Bedankt Peter! Ik zal dit thuis toepassen. En als we niet op internet moeten, dan zal ik er op toezien dat die kabel ook niet aangesloten is! Ik heb de huisgenoten reeds verwittigd dat ik er niet mee gediend ben dat ze (veel) op internet gaan met dat ding. Ze hebben andere pc's daarvoor!
    Alvast bedankt voor de reacties. Ik denk dat dit voor mij voldoende is (maar wacht nog wat met slotje tot ik het thuis heb kunnen toepassen. Ik laat nog iets weten )
    Groetjes

    Bloemen zijn er om mooi te zijn,
    mensen om goed te zijn.

  14. De volgende gebruiker bedankt Mimosa voor deze nuttige post:

    PeterN (22 september 2006)

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Momenteel bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Soortgelijke discussies

  1. Hoe s(k)vcd maken?
    Door Superke in forum Audiovisueel
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 27 juli 2006, 09:40
  2. Maken Dvd
    Door elektro in forum Opslagmedia
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 27 mei 2006, 16:22
  3. mp3 maken
    Door Zypheus in forum Audiovisueel
    Reacties: 0
    Laatste bericht: 26 februari 2006, 18:46
  4. mix maken
    Door marco in forum Audiovisueel
    Reacties: 9
    Laatste bericht: 8 september 2005, 18:04

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •