Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 14
  1. #1
    Gevorderd   veronique's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Limburg
    Berichten
    219
    Bedankjes
    11
    Bedankt
    61 keer in 20 posts

    Ongelukkig Help hoe los ik dat op?

    Beste,
    ik zit met een vraag?
    ik heb verschillende excel bestanden van klanten
    in ieder van deze (9) staan producten met een unieke nummer
    ook heb ik een excel bestand van totaal van deze 9 klanten
    In de bestanden van de klanten moet ik gegevens in typen (aantallen) bij de juiste producten,
    nu zou ik willen dat ik dan ook die gegevens krijg in die totaal lijst bij de juiste klant bij de juiste producten.
    Hoe doe ik dat? ik weet dat het kan maar ik weet niet hoe!
    De bedoeling is ook dat ik in de bestanden formules (gebruik alleen de som formule)

    Mij bedoeling is dat ik niet moet knippen en plakken zo loopt het mis met mij.
    Ps: ik werk met Microsoft office maar op de ander pc heb ik allen open office!
    Kan iemand me helpen?
    Alvast bedankt
    Veronique
    Laatst gewijzigd door veronique; 26 december 2018 om 23:43 Reden: tekst fout.

  2. #2
    Geek  
    Geregistreerd
    26 november 2006
    Berichten
    2.342
    Bedankjes
    415
    Bedankt
    1.235 keer in 975 posts
    Als ik het goed begrijp worden gegevens over producten ingevoerd in een afzonderlijk klantenbestand en dan zouden die gegevens ook in het globale klantenbestand moeten terecht komen, en dat liefst zonder kopieren en plakken. Ik begrijp wel niet waarom je afzonderlijke klantenbestanden bijhoudt en dan ook nog een globaa! Bestand. Mij lijkt het beter om enkel het globale bestand bij te houden, maar ik kan uiteraard van hieruit ook de gevolgen niet inschatten. Maar dezelfde gegevens in twee verschillende bestanden bijhouden is miserie zoeken. Ooit loopt dat mis.

  3. #3
    PC-Freak  
    Geregistreerd
    7 juni 2006
    Locatie
    Meise
    Berichten
    1.866
    Bedankjes
    895
    Bedankt
    1.201 keer in 775 posts
    Zoals Berger al aangeeft is het niet zo eenvoudig te begrijpen hoe je precies werkt. Dat is zeker niet uw schuld want het is niet eenvoudig om zulke zaken uit te leggen. Ik kan slechts principes uiteenzetten van hoe ik persoonlijk te werk ga met gegevens die via verwijzingen worden gesynchroniseerd. Mogelijk heb hier niets aan, maar hiermee kan ik echt niet méér helpen. Mogelijk is het beter om met je specifiek probleem ten rade te gaan bij een Excel specialist(e) aan wie je copies kan toevertrouwen waarop gewerkt kan worden.



    Excel wordt erg onderschat door iedereen inzake complexiteit en blijft slechts simpel als je het zelf tracht simpel te houden. Eigenlijk is Excel een tool die slechts door specialisten “ten volle” kan worden gebruikt.


    Ik vermoed dat uw gegevens allemaal op 1 enkel tabblad kunnen staan van een Excel bestand.
    Zo niet, of indien het handiger werkt kunnen meerdere tabs worden. In het eerste tab heb je dan een overzicht met gegevens die kunnen opgehaald worden vanuit de andere tabbladen.

    Aldus blijft alles ten minste in één enkel bestand. Met meerdere bestanden bestaat meer risico dat een bronbestand verloren gaat, hernoemd of verplaatst, met het fataal gevolg dat het doelbestand geen gegevens meer ziet. Bovendien worden de formules in het overzicht (doelbestand) veel langer.

    Het is raadzaam om alle brongegevens in dezelfde verkennermap (folder) te houden.
    Oplossing vinden gaat soms sneller dan een vraag stellen.

  4. #4
    PC-Freak  
    Geregistreerd
    7 juni 2006
    Locatie
    Meise
    Berichten
    1.866
    Bedankjes
    895
    Bedankt
    1.201 keer in 775 posts
    Ik vergat te melden dat er een Nederlandse gratis cursus bestaat die je online kan vinden.
    Zelfs Microsoft Office geeft in Help een voorbeeld van klanten/proucten beheer.
    Maar dan zal u wel méér dan de som moeten leren gebruiken.

    Ofwel een commerciële software aanschaffen die voor het bedrijf is gepersonaliseerd.
    Laatst gewijzigd door Merel; 27 december 2018 om 15:08
    Oplossing vinden gaat soms sneller dan een vraag stellen.

  5. #5
    Geek  
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Hulshout (Antwerpen)
    Berichten
    2.892
    Bedankjes
    54
    Bedankt
    3.077 keer in 2.248 posts
    Staan al die bestanden (10) in dezelfde Excel werkmap?

    Dan is het heel gemakkelijk maar er is wel wat werk aan om het klaar te krijgen.
    Geef elk van bladen 2 tot 10 een naam (bijvoorbeeld deze van de klant).
    Het eerste blad mag Blad1 blijven.

    Als u in blad1 een getal intypt in bijvoorbeeld cel B12 dat ook in één of meerdere blad(en) moet komen typt u in dat ander blad of bladen in de cel waar dat getal moet komen het volgende: =Blad1!B12
    Nu komt overal waar u deze formule geplaatst hebt dat getal. Als u in cel B12 een ander getal intypt komt dat nieuwe getal ook in de andere bladen te staan.
    In de cellen waarin deze formules staan mag je zelf nooit iets intypen want dan verdwijnt de formule.
    J.W.
    Google is uw vriend

  6. #6
    Gevorderd   veronique's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Limburg
    Berichten
    219
    Bedankjes
    11
    Bedankt
    61 keer in 20 posts
    Hallo
    het is wel degelijk dat ik de bestanden apart moet houden zodat ik per klant apart kan afdrukken. Als ik in één excel bestand werk dan moet ik in tabbladen werken en zo maak ik ook de fout dat ik in het verkeerde tabblad ben mijn gegevens aan het typen, daarom heb ik verschillende excels van klanten.
    kan dat misschien gemaakt worden in een access?

  7. #7
    Geek  
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Hulshout (Antwerpen)
    Berichten
    2.892
    Bedankjes
    54
    Bedankt
    3.077 keer in 2.248 posts
    Normaliter worden zulke bestanden steeds in Access gemaakt.
    Als u echter weinig of geen kennis hebt van Access raad ik u dit niet aan.
    Op het gebied van moeilijkheidsgraad is Excel een lachertje ten opzichte van Access.
    Als je daar ietwat zelfstandig wilt mee kunnen werken zult u toch een jaartje of 2 lessen moeten volgen.
    Bij mij is het geleden van Office 2000 en 2002.
    Ik begin er niet meer aan.
    J.W.
    Google is uw vriend

  8. De volgende gebruiker bedankt J.W. voor deze nuttige post:

    berger (28 december 2018)

  9. #8
    Geek  
    Geregistreerd
    26 november 2006
    Berichten
    2.342
    Bedankjes
    415
    Bedankt
    1.235 keer in 975 posts
    Je kunt het maar eens proberen : zet in google eens "synchronisatie data excel" . Niet verschieten van de antwoorden, maar synchroniseren tussen twee excel-files lijkt mogelijk. Ik versta er niet meer genoeg van. Sukses!

  10. #9
    Geek  
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Hulshout (Antwerpen)
    Berichten
    2.892
    Bedankjes
    54
    Bedankt
    3.077 keer in 2.248 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door berger Bekijk bericht
    Je kunt het maar eens proberen : zet in google eens "synchronisatie data excel" . Niet verschieten van de antwoorden, maar synchroniseren tussen twee excel-files lijkt mogelijk. Ik versta er niet meer genoeg van. Sukses!
    Tussen verschillende werkmappen is zeker mogelijk, maar hier zijn het er wel 10. Dat verhoogt de kans op fouten wel aanzienlijk.
    J.W.
    Google is uw vriend

  11. De volgende gebruiker bedankt J.W. voor deze nuttige post:

    berger (28 december 2018)

  12. #10
    [email protected]   compuchrisje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Waasland
    Berichten
    18.327
    Bedankjes
    15.201
    Bedankt
    36.280 keer in 14.872 posts
    Er is toch één stabiel rekenblad? Die van artikels en prijzen. Die kan je toch gewoon per klant invoegen in dezelfde map?
    Bij mij is het ook al van rond de eeuwwisseling geleden dat ik die cursus excel heb gevolgd. Met enkel optellen en aftrekken zal je geen deftig klantenbestand kunnen samenstellen vrees ik.
    Je kan ook de weergave van je toepassing aanpassen nl weergave naast elkaar of boven elkaar. Zo kan je met de twee werkbladen tegelijk werken en lukt het misschien beter om te kopiëren/plakken. Zolang het blad naar waar je verwijst op dezelfde locatie blijft, moet dat lukken.

    Medewerkers gevraagd voor IT-nieuws, Windows all, Besturingssystemen!!! Ben je gemotiveerd? Contacteer dan één van de admin's

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Momenteel bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •