Weergegeven resultaten: 1 t/m 4 van 4
  1. #1
    Gevorderd   Trax's schermafbeelding
    Geregistreerd
    1 juni 2005
    Berichten
    352
    Bedankjes
    3
    Bedankt
    37 keer in 30 posts

    Kan maximum resolutie op 4K scherm niet selecteren

    Ik heb mijn ASUS VivoBook Pro 17 N705UD aangesloten op een 4K iiyama prolite xub3493wqsu 34 monitor, maar het beeld is uitgerokken in de breedte. Dit is omdat ik de maximale resolutie van het scherm niet kan selecteren. Ik kan slechts 2540x1440 selecteren terwijl dit 3440x1440 zou moeten zijn, wat een gestretched beeld geeft.

    Ik doe dit via de HDMI uitgang van de laptop. Dit is HDMI 1.4 De laptop heeft een GeForce 1050 aan boord, maar de HDMI is verbonden met een Intel UHD Graphics 620, welke normaal gemakkelijk 4K moet kunnen aansturen op een extern scherm: shorturl.at/hqCN9

    Alle drivers (windows, nvidia, Intel,...) zijn up to date. Ik heb al verschillende modi geprobeerd (scherm delen, dupliceren, weergeven op 1) en tal van youtube tutorials. Ik heb zelfs mijn laptop al geformatteerd en windows opnieuw geïnstalleerd, niks helpt.


    Ik zit echt met mijn handen in het haar, waarom werkt dit niet fatsoenlijk.


    Alle hulp is meer dan welkom, alvast erg bedankt!


    Screenshots:
    https://pasteboard.co/IR70QLj.jpg
    https://pasteboard.co/IR713Kw.jpg

  2. #2
    [email protected]   compuchrisje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Waasland
    Berichten
    18.548
    Bedankjes
    15.366
    Bedankt
    36.698 keer in 15.096 posts
    Er zal wel ergens een onderdeel zijn dat de vraag niet aankan. Misschien al eens beginnen met te kijken wat dat scherm wenst?

    Medewerkers gevraagd voor IT-nieuws, Windows all, Besturingssystemen!!! Ben je gemotiveerd? Contacteer dan één van de admin's

  3. #3
    PC-Freak   Fakke_Berto's schermafbeelding
    Geregistreerd
    2 juni 2005
    Berichten
    1.306
    Bedankjes
    903
    Bedankt
    926 keer in 634 posts
    Volgens wiki is hdmi 1.4 enkel mogelijk met die resolutie op 30 fr/sec. Misschien ligt het probleem daar.
    Laatst gewijzigd door Fakke_Berto; 25 januari 2020 om 14:18

  4. #4
    Up-to-date   christleven's schermafbeelding
    Geregistreerd
    24 mei 2005
    Locatie
    Vlaams-Brabant (Wolvertem)
    Berichten
    62
    Bedankjes
    22
    Bedankt
    40 keer in 31 posts
    Als je een scherm dupliceert kun je maar de resolutie van je laagste scherm gebruiken. Als je scherm van je PC of laptop geen 4K scherm is zal je nooit 4k op je tweede scherm afspelen met dupliceren.

  5. De volgende 2 gebruikers bedanken christleven voor deze nuttige post:

    compuchrisje (26 januari 2020), Obsessed (27 januari 2020)

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Momenteel bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Soortgelijke discussies

  1. Scherm resolutie
    Door broertjuhhh in forum Webdevelopment & Programming
    Reacties: 0
    Laatste bericht: 15 juni 2013, 07:38
  2. [7] Acer Erecovery Management Kan niet selecteren
    Door crash in forum Windows
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 5 juni 2012, 06:50
  3. Reacties: 4
    Laatste bericht: 19 juli 2009, 20:37
  4. problemen met scherm resolutie
    Door durbo in forum Windows
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 6 november 2006, 02:35
  5. maximum aantal geadresseerden
    Door spruit in forum Internet
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 4 mei 2006, 18:47

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •