Pagina 1 van 4 123 ... LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 34
  1. #1
    Gevorderd   veronique's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Limburg
    Berichten
    252
    Bedankjes
    11
    Bedankt
    61 keer in 21 posts

    Vraag Externe ssd schijf ook als opslag en als werkschijf gebruiken

    Beste

    Zit met een probleem. Mijn laptop waar ik op werk is een 8gb werkgeheugen en ik kan er geen geheugen bij steken omdat deze is vast op mijn moederbord.
    Namens ik veel met photoshop, indesign en illustrator werk neemt dit ten eerste veel beslag in op mijn laptop zijn opslagschijf en natuurlijk ook werkgeheugen.
    Nu zou ik een externe harde schijf een ssd willen kopen, maar nu lees ik dat je deze ook als werkschijf voor photoshop kan gebruiken.
    Kan je me iets meer inzicht daarin geven? ik zou zowel opslag op die externe schijf willen doen maar dan ook als werkschijf bij gebruiken. Kunnen jullie me dat iets duidelijker maken en welke zouden jullie aanraden?

    alvast bedankt

  2. #2
    Geek  
    Geregistreerd
    7 juni 2006
    Locatie
    Meise
    Berichten
    2.076
    Bedankjes
    995
    Bedankt
    1.326 keer in 858 posts

    Licht Mogelijk kan dit helpen

    HIER wat inzicht.

    Ik raad Seagate aan
    Oplossing vinden gaat soms sneller dan een vraag stellen.

  3. #3
    Geek  
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Hulshout (Antwerpen)
    Berichten
    3.159
    Bedankjes
    61
    Bedankt
    3.116 keer in 2.280 posts
    Extern ram-geheugen bijplaatsen als virtueel geheugen is veel te traag. Ook als het een SSD is. Alles moet dan langs een usb-poort passeren en dat is niet echt snel (ten opzichte van Ram-geheugen). Staar u niet blind op cijfers uit het labo.

    Gebruik die externe SSD zoals u nu een interne HDD gebruikt voor uw photoshop enz. Als uw werk af is kunt u dit nog verplaatsen naar uw interne HDD.

    Dit misschien ook eens lezen: https://gathering.tweakers.net/forum...ssages/1668761
    J.W.
    Google is uw vriend

  4. #4
    Gevorderd   veronique's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Limburg
    Berichten
    252
    Bedankjes
    11
    Bedankt
    61 keer in 21 posts
    Eigenlijk J.W. raad je dat helemaal niet aan. Zoals Merel zei had ik ook gelezen en was eigenlijk helemaal de kluts kwijt. Het is soms gewoon het probleem als ik aan het werken ben met Photoshop en soms Indesign tegelijkertijd krijg ik steeds kan bewerking niet uitvoeren. Daarom dat ik naar een oplossing zit te zoeken.nieuwe laptop zit er niet in😩 voorlopig. Dus zoek ik naar andere oplossingen.

  5. #5
    Geek  
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Hulshout (Antwerpen)
    Berichten
    3.159
    Bedankjes
    61
    Bedankt
    3.116 keer in 2.280 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door veronique Bekijk bericht
    Eigenlijk J.W. raad je dat helemaal niet aan. Zoals Merel zei had ik ook gelezen en was eigenlijk helemaal de kluts kwijt. Het is soms gewoon het probleem als ik aan het werken ben met Photoshop en soms Indesign tegelijkertijd krijg ik steeds kan bewerking niet uitvoeren. Daarom dat ik naar een oplossing zit te zoeken.nieuwe laptop zit er niet in😩 voorlopig. Dus zoek ik naar andere oplossingen.

    Als die er ooit moest komen, en u blijft intensieve photoshop samen met indesign bewerkingen doen, zult u moeten kiezen voor ofwel een desktop pc ofwel een laptop met een desktop processor (beide minimum Intel Core I 5 of AMD Ryzen 5, liefst Intel Core I 7 of AMD Ryzen 7) en minimum (liefst meer) 16 GB Ram geheugen.

    Een desktop zal dan waarschijnlijk goedkoper zijn.
    J.W.
    Google is uw vriend

  6. #6
    Gevorderd   veronique's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Limburg
    Berichten
    252
    Bedankjes
    11
    Bedankt
    61 keer in 21 posts
    Het feit is ik heb een Ryzen 5 maar ram 8 gb en kan geen bijsteken.😞 Moest naar prijs kijken. Want voor een I7 en 16 GB zit ik snel aan een prijs boven de duizend euro.

  7. #7
    Geek  
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Hulshout (Antwerpen)
    Berichten
    3.159
    Bedankjes
    61
    Bedankt
    3.116 keer in 2.280 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door veronique Bekijk bericht
    Het feit is ik heb een Ryzen 5 maar ram 8 gb en kan geen bijsteken.😞 Moest naar prijs kijken. Want voor een I7 en 16 GB zit ik snel aan een prijs boven de duizend euro.

    Dat u hebt is een echte laptop processor. Enkel de naam is gelijk aan de desktop processor. Die zijn veel minder krachtig. Ik heb het over echte desktop processors die in een laptop kunnen gestoken worden.

    Hier kunt u alle instellingen aanpassen en daarna naar de prijs kijken...

    https://bto.eu/laptops/desktop-processor/
    J.W.
    Google is uw vriend

  8. De volgende gebruiker bedankt J.W. voor deze nuttige post:

    Merel (20 augustus 2021)

  9. #8
    Gevorderd   veronique's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Limburg
    Berichten
    252
    Bedankjes
    11
    Bedankt
    61 keer in 21 posts
    oh daar is nog verschil in pffff. Amai zit toch allemaal moeilijk ineen. Alvast bedankt voor u reactie! ga eens kijken op de link.

  10. #9
    Minatica Moderator   Obsessed's schermafbeelding
    Geregistreerd
    14 juni 2005
    Locatie
    Hagenland
    Berichten
    3.163
    Bedankjes
    16.952
    Bedankt
    17.334 keer in 7.734 posts
    Welke laptop heb je precies Veronique?
    Je zegt dat je er geen geheugen kan bijplaatsen, vermoedelijk omdat de geheugenbanken (beiden?) bezet zijn, maar je kan misschien wel het geheugen vervangen door nieuwe modules van bvb 2x 8GB.
    Aangezien je een Ryzen 5 CPU hebt veronderstel ik dat uw systeem meer RAM aankan dan slecht 8 GB
    Nieuwe geheugenmodules blijven toch nog heel wat goedkoper dan een nieuwe laptop
    * NIL VOLENTIBUS ARDUUM *


  11. De volgende 2 gebruikers bedanken Obsessed voor deze nuttige post:

    Merel (20 augustus 2021), ultddave ( 5 september 2021)

  12. #10
    Geek  
    Geregistreerd
    7 juni 2006
    Locatie
    Meise
    Berichten
    2.076
    Bedankjes
    995
    Bedankt
    1.326 keer in 858 posts
    En (niet om je helemaal gek te doen worden hoor) bedenk eens dat migratie naar Apple wellicht niet zodanig duur uitvalt als men naar de nieuwe iMac 24" kijkt. Daar zit een bloedsnelle processor in.

    De verloren tijd ingerekend om Windows werkend te houden, zit je beter met Apple en krijg je bovenop degelijke support.

    Bedenk dat het met Windows 11 wellicht nog méér ingewikkeld zal worden.

    Hoeft het echt wel een laptop te zijn ? Dan heeft Apple denkelijk geen al te grote schermen.
    Oplossing vinden gaat soms sneller dan een vraag stellen.

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Momenteel bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Soortgelijke discussies

  1. Interne harde schijf gebruiken als externe ?
    Door Tjoolaere in forum Opslagmedia
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 11 januari 2013, 17:58
  2. 8 cm schijf gebruiken
    Door De Hulk in forum Audiovisueel
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 10 januari 2010, 20:47
  3. Externe opslag
    Door NiekR in forum PC-randapparatuur en andere PC-hardware
    Reacties: 16
    Laatste bericht: 25 juni 2007, 19:52
  4. Reacties: 3
    Laatste bericht: 3 december 2005, 09:57

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •