Pagina 2 van 3 EersteEerste 123 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 11 t/m 20 van 21
  1. #11
    Geek  
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Hulshout (Antwerpen)
    Berichten
    3.159
    Bedankjes
    61
    Bedankt
    3.116 keer in 2.280 posts
    Allemaal laptops met 12 GB werkgeheugen; https://www.bol.com/be/nl/l/laptops-...en/4770/21585/
    J.W.
    Google is uw vriend

  2. #12
    mam@minatica   compuchrisje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Waasland
    Berichten
    18.871
    Bedankjes
    15.607
    Bedankt
    35.978 keer in 14.912 posts
    Eéntje uit die lijst eruit gepikt en inderdaad 1 latje van 12 GB, maar zonder uitbreidingsslot bij de laagst geprijsde. Bedankt J.W.
    Maar ik hou het bij de twee gestelde mogelijke oorzaken: malware of haperende hardware.

    Medewerkers gevraagd voor IT-nieuws, Windows all, Besturingssystemen!!! Ben je gemotiveerd? Contacteer dan één van de admin's

  3. #13
    Geek  
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Hulshout (Antwerpen)
    Berichten
    3.159
    Bedankjes
    61
    Bedankt
    3.116 keer in 2.280 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door compuchrisje Bekijk bericht
    Eéntje uit die lijst eruit gepikt en inderdaad 1 latje van 12 GB, maar zonder uitbreidingsslot bij de laagst geprijsde. Bedankt J.W.
    Maar ik hou het bij de twee gestelde mogelijke oorzaken: malware of haperende hardware.
    Haperende hardware (Ram-geheugen) komt bij mij ook regelmatig voor.
    Maar dan krijg ik wel de melding op het scherm dat er maar 4 GB Ram-geheugen beschikbaar is in plaats van de geïnstalleerde 8 GB. Gewoonlijk is na een heropstart alles terug in orden. Alhoewel, soms kan dat 2,3 dagen duren.
    Rechts klikken op "Deze PC" - Eigenschappen: hier staat hoeveel Ram-geheugen geïnstalleerd is. Als er 4 GB uitvalt staat daar 4 GB geïnstalleerd, anders 8 GB
    J.W.
    Google is uw vriend

  4. #14
    Minatica Moderator   Obsessed's schermafbeelding
    Geregistreerd
    14 juni 2005
    Locatie
    Hagenland
    Berichten
    3.163
    Bedankjes
    16.952
    Bedankt
    17.334 keer in 7.734 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door J.W. Bekijk bericht
    Allemaal laptops met 12 GB werkgeheugen; https://www.bol.com/be/nl/l/laptops-...en/4770/21585/
    Je hebt helemaal gelijk J.W.
    Ik wist zelfs niet dat er latjes van 12 GB bestonden.
    Laatste keer dat ik het gezien heb waren er enkel modules van 4, 8, 16, 32, 64, 128, enz ....
    Zo leren we allemaal nog bij
    * NIL VOLENTIBUS ARDUUM *


  5. #15
    Geek  
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Hulshout (Antwerpen)
    Berichten
    3.159
    Bedankjes
    61
    Bedankt
    3.116 keer in 2.280 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door compuchrisje Bekijk bericht
    Er kan ook malware verborgen zitten of... een mechanisch defect. Bij dat laatste moet je helaas de schroevendraaier gaan gebruiken. Ik heb geen idee hoe oud je toestel is, maar kan slijtage niet als oorzaak zijn?
    De processor zou uitgebracht zijn in 2017.
    J.W.
    Google is uw vriend

  6. #16
    Gevorderd   Bartmen's schermafbeelding
    Geregistreerd
    24 juni 2005
    Locatie
    Limburg
    Berichten
    480
    Bedankjes
    73
    Bedankt
    27 keer in 21 posts
    Excuses voor de laattijdige reactie. Blijkbaar kreeg ik geen meldingen over nieuwe reacties!

    In ieder geval samenvattend te antwoorden op jullie vragen:

    - Ik ben me inderdaad bewust dat alle browsers veel geheugen verbruiken maar het feit dat dit verbruik steeds rond het maximum flirt, lijkt me niet bepaald normaal?!
    - Het probleem/de vertraging doet zich quasi de hele tijd voor tijdens het surfen.
    - De laptop is nog maar +- 1,5 jaar oud
    - Het lijkt me bovendien geen mechanisch defect te zijn want wanneer ik in taakbeheer ga kijken, draait hij dus letterlijk op volle toeren en dat is dan steeds te wijten aan (voornamelijk) Firefox of Chrome.

  7. #17
    Geek  
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Hulshout (Antwerpen)
    Berichten
    3.159
    Bedankjes
    61
    Bedankt
    3.116 keer in 2.280 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Bartmen Bekijk bericht
    Excuses voor de laattijdige reactie. Blijkbaar kreeg ik geen meldingen over nieuwe reacties!

    In ieder geval samenvattend te antwoorden op jullie vragen:

    - Ik ben me inderdaad bewust dat alle browsers veel geheugen verbruiken maar het feit dat dit verbruik steeds rond het maximum flirt, lijkt me niet bepaald normaal?!
    - Het probleem/de vertraging doet zich quasi de hele tijd voor tijdens het surfen.
    - De laptop is nog maar +- 1,5 jaar oud
    - Het lijkt me bovendien geen mechanisch defect te zijn want wanneer ik in taakbeheer ga kijken, draait hij dus letterlijk op volle toeren en dat is dan steeds te wijten aan (voornamelijk) Firefox of Chrome.
    Surf eens met Edge in plaats van met Firefox en/of Chrome naar dezelfde sites en kijk dan eens naar het verbruik en eventueel verschil (Firefox en/of Chrome niet opstarten).
    J.W.
    Google is uw vriend

  8. De volgende gebruiker bedankt J.W. voor deze nuttige post:

    Bartmen (18 september 2021)

  9. #18
    Gevorderd   Bartmen's schermafbeelding
    Geregistreerd
    24 juni 2005
    Locatie
    Limburg
    Berichten
    480
    Bedankjes
    73
    Bedankt
    27 keer in 21 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Obsessed Bekijk bericht
    12 GB RAM is ruim voldoende voor alle "normale" toepassingen.
    Tenzij je een hard-core gamer bent of veel met vector tekenprogramma's werkt.

    Misschien moet je de oplossing wel bij LastPass zoeken?
    Lees hier eens: Lastpass vertraagt Firefox - MozBrowser (mozilla-nl.org)

    Doet de vertraging zich altijd voor of slechts "af en toe"?
    Dan kan het bvb een scan van uw virusprogramma zijn die op de achtergrond bezig is of updates van Windows die worden binnengehaald of uitgevoerd.

    Kijk in taakbeheer, onder prestaties, ook eens naar het netwerkgebruik.
    Wordt dat op die momenten misschien ook zwaarder belast dan normaal?

    Het kan ook een rootkit (malware) zijn.
    Die verdwijnt niet altijd bij een "normale" herinstallatie.
    Je kan altijd de uitleg van onze spywareslayer eens uitvoeren om te checken op malware.
    Baat het niet dan schaad het zekers niet hé

    Nog een andere reden kan zijn dat er een geheugenlatje (RAM) niet goed werkt.
    Hoe kom je eigenlijk bij 12 GB?
    Dat zijn in principe dan 3 latjes van 4 GB maar de meeste laptops hebben slecht 2 RAM slotjes.
    Ik heb dit topic inmiddels gevolgd maar naar wie kan ik mij richten met de logbestandjes? Van Hijack heb ik wel verstand en ben ik zelf aan het "fixen" gegaan maar van GMER en DDS heb ik te weinig kaas gegeten, dus daar wil ik het risico niet nemen om foute acties te neme... :-)
    Laatst gewijzigd door Bartmen; 19 september 2021 om 09:44

  10. #19
    Geek  
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Hulshout (Antwerpen)
    Berichten
    3.159
    Bedankjes
    61
    Bedankt
    3.116 keer in 2.280 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Bartmen Bekijk bericht
    Ik heb dit topic inmiddels gevolgd maar naar wie kan ik mij richten met de logbestandjes? Van Hijack heb ik wel verstand en ben ik zelf aan het "fixen" gegaan maar van GMER en DDS heb ik te weinig kaas gegeten, dus daar wil ik het risico niet nemen om foute acties te neme... :-)
    U kunt hier eens proberen: https://www.hijackthis.nl/forum/
    J.W.
    Google is uw vriend

  11. #20
    Minatica Moderator   Obsessed's schermafbeelding
    Geregistreerd
    14 juni 2005
    Locatie
    Hagenland
    Berichten
    3.163
    Bedankjes
    16.952
    Bedankt
    17.334 keer in 7.734 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Bartmen Bekijk bericht
    Ik heb dit topic inmiddels gevolgd maar naar wie kan ik mij richten met de logbestandjes? Van Hijack heb ik wel verstand en ben ik zelf aan het "fixen" gegaan maar van GMER en DDS heb ik te weinig kaas gegeten, dus daar wil ik het risico niet nemen om foute acties te neme... :-)
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door J.W. Bekijk bericht
    U kunt hier eens proberen: https://www.hijackthis.nl/forum/
    @ Bartmen: Het lijkt mij meer voor de hand liggend dat je onze eigen spywareslayer inlicht via het op ons eigen forum voorziene HijackThis . Dat kan je HIER vinden.
    Geeft bij de logjes ook de ondervonden problemen mee ter info of verwijs gewoon naar dit topic.
    Onze Rosty zal u dan zo snel als mogelijk bijstaan
    * NIL VOLENTIBUS ARDUUM *


Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Momenteel bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Soortgelijke discussies

  1. MSE vreet geheugen en processor zonder enige reden
    Door Mrjraider in forum HijackThis
    Reacties: 9
    Laatste bericht: 27 september 2011, 21:57
  2. Eén map pompt fysiek geheugen tot maximum
    Door Amathanio in forum Windows
    Reacties: 4
    Laatste bericht: 18 juli 2011, 17:15
  3. e-mailadres maximum geadresseerden
    Door Help in forum Internet
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 7 mei 2008, 21:29
  4. Maximum temperatuur GTX 8800
    Door 200016v in forum Grafische kaarten & monitors
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 24 november 2007, 13:26
  5. steeds foutmelding geheugen
    Door caztan in forum Audiovisueel
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 22 januari 2006, 14:15

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •