Pagina 1 van 3 123 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 21
  1. #1
    Gevorderd   Bartmen's schermafbeelding
    Geregistreerd
    24 juni 2005
    Locatie
    Limburg
    Berichten
    480
    Bedankjes
    73
    Bedankt
    27 keer in 21 posts

    Processor en geheugen steeds op (bijna) maximum

    Dag iedereen

    Ik kamp al een tijdje met ergernissen wegens het traag reageren van mijn laptop op dagdagelijkse handelingen.

    Wanneer ik vervolgens in taakbeheer ga kijken, zie ik dat op zulke momenten het werkgeheugen (zowel processor alsook het geheugen) steeds (bijna) op hun maximum zitten. Initieel vond ik geen verklaarbare reden en heb ik mijn computer al eens een keer geformatteerd en een schone Windows opnieuw geïnstalleerd maar dat leverde geen soelaas.

    Vervolgens merkte ik dat Google Chrome wel eens aan de basis kon liggen maar wanneer ik deze recent door Firefox vervangen heb, blijft hetzelfde probleem gelden maar nu is Firefox de boosdoener. Of ik nu één of 30 tabbladen heb openstaan, het geeft allemaal dezelfde vertragingen. Ik heb enkele extensies geïnstalleerd, waaronder: Adblocker, I don't care about cookies, Lastpass, Referer Control en Viking Deals maar deze kunnen mijn inziens toch niet het grote werkgeheugen opslurpen?

    Mijn laptop (Intel(R) Core(TM) i7-8550U CPU @ 1.80GHz 1.99 GHz en 12.0 GB Ramgeheugen) zou een normaal dagdagelijks gebruik toch wel moeten aankunnen?

    Iemand enig idee welke actie(s) ik nog verder kan ondernemen vooraleer ik hem tegen de muur gooi?

    Thank you!!

  2. #2
    Geek  
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Hulshout (Antwerpen)
    Berichten
    3.161
    Bedankjes
    61
    Bedankt
    3.117 keer in 2.281 posts
    Door het gebruik van "ctrl-alt-delete" en dan taakbeheer kunt u toch perfect zien welke programma's onnodig veel geheugen en cpu verbruik hebben.
    J.W.
    Google is uw vriend

  3. #3
    Gevorderd   Bartmen's schermafbeelding
    Geregistreerd
    24 juni 2005
    Locatie
    Limburg
    Berichten
    480
    Bedankjes
    73
    Bedankt
    27 keer in 21 posts
    Inderdaad.

    En het enige wat ik zie is Google Chrome (en Firefox sinds de switch) die gigantisch veel geheugen opslorpen, met één of meerdere tabbladen open maakt niets van verschil.

    Dus ik snap niet goed hoe deze browsers zoveel kunnen 'verbruiken'? Hoe los ik dit op?

  4. #4
    Geek  
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Hulshout (Antwerpen)
    Berichten
    3.161
    Bedankjes
    61
    Bedankt
    3.117 keer in 2.281 posts
    Elke browser gebruikt "heel" veel geheugen. Klik eens dubbel op Firefox en Chrome in taakbeheer. Bij mij staan er van Chrome maar liefst 11 items open. Programma's die u niet gebruikt afsluiten. Minder programma's laten opstarten.
    J.W.
    Google is uw vriend

  5. #5
    Geek   salmax's schermafbeelding
    Geregistreerd
    4 februari 2008
    Locatie
    Absurdistan en beschamend om te zeggen waar ik vandaan kom
    Berichten
    2.044
    Bedankjes
    9.640
    Bedankt
    3.149 keer in 1.901 posts
    Ik weet niet hoe je Windows hebt hergeïnstaleerd maar staat het starten op HDD of SDD eerst.
    of nog op het installatie medium.

  6. #6
    mam@minatica   compuchrisje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Waasland
    Berichten
    18.875
    Bedankjes
    15.610
    Bedankt
    35.989 keer in 14.918 posts
    Er kan ook malware verborgen zitten of... een mechanisch defect. Bij dat laatste moet je helaas de schroevendraaier gaan gebruiken. Ik heb geen idee hoe oud je toestel is, maar kan slijtage niet als oorzaak zijn?

    Medewerkers gevraagd voor IT-nieuws, Windows all, Besturingssystemen!!! Ben je gemotiveerd? Contacteer dan één van de admin's

  7. #7
    Geek  
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Hulshout (Antwerpen)
    Berichten
    3.161
    Bedankjes
    61
    Bedankt
    3.117 keer in 2.281 posts
    Misschien eens testen of u nog over uw GB 12 RAM-geheugen beschikt.
    U kunt natuurlijk ook virtueel geheugen bijplaatsen.
    J.W.
    Google is uw vriend

  8. #8
    Minatica Moderator   Obsessed's schermafbeelding
    Geregistreerd
    14 juni 2005
    Locatie
    Hagenland
    Berichten
    3.165
    Bedankjes
    16.963
    Bedankt
    17.339 keer in 7.736 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door J.W. Bekijk bericht
    Misschien eens testen of u nog over uw GB 12 RAM-geheugen beschikt.
    U kunt natuurlijk ook virtueel geheugen bijplaatsen.
    12 GB RAM is ruim voldoende voor alle "normale" toepassingen.
    Tenzij je een hard-core gamer bent of veel met vector tekenprogramma's werkt.

    Misschien moet je de oplossing wel bij LastPass zoeken?
    Lees hier eens: Lastpass vertraagt Firefox - MozBrowser (mozilla-nl.org)

    Doet de vertraging zich altijd voor of slechts "af en toe"?
    Dan kan het bvb een scan van uw virusprogramma zijn die op de achtergrond bezig is of updates van Windows die worden binnengehaald of uitgevoerd.

    Kijk in taakbeheer, onder prestaties, ook eens naar het netwerkgebruik.
    Wordt dat op die momenten misschien ook zwaarder belast dan normaal?

    Het kan ook een rootkit (malware) zijn.
    Die verdwijnt niet altijd bij een "normale" herinstallatie.
    Je kan altijd de uitleg van onze spywareslayer eens uitvoeren om te checken op malware.
    Baat het niet dan schaad het zekers niet hé

    Nog een andere reden kan zijn dat er een geheugenlatje (RAM) niet goed werkt.
    Hoe kom je eigenlijk bij 12 GB?
    Dat zijn in principe dan 3 latjes van 4 GB maar de meeste laptops hebben slecht 2 RAM slotjes.
    * NIL VOLENTIBUS ARDUUM *


  9. #9
    Geek  
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Hulshout (Antwerpen)
    Berichten
    3.161
    Bedankjes
    61
    Bedankt
    3.117 keer in 2.281 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Obsessed Bekijk bericht
    Nog een andere reden kan zijn dat er een geheugenlatje (RAM) niet goed werkt.
    Hoe kom je eigenlijk bij 12 GB?
    Dat zijn in principe dan 3 latjes van 4 GB maar de meeste laptops hebben slecht 2 RAM slotjes.

    #1: Mijn laptop (Intel(R) Core(TM) i7-8550U CPU @ 1.80GHz 1.99 GHz en 12.0 GB Ramgeheugen)
    J.W.
    Google is uw vriend

  10. De volgende gebruiker bedankt J.W. voor deze nuttige post:

    Obsessed ( 9 september 2021)

  11. #10
    Minatica Moderator   Obsessed's schermafbeelding
    Geregistreerd
    14 juni 2005
    Locatie
    Hagenland
    Berichten
    3.165
    Bedankjes
    16.963
    Bedankt
    17.339 keer in 7.736 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door J.W. Bekijk bericht
    #1: Mijn laptop (Intel(R) Core(TM) i7-8550U CPU @ 1.80GHz 1.99 GHz en 12.0 GB Ramgeheugen)
    Die vraag was eigenlijk aan de TS gericht J.W.
    12 GB RAM kan volgens mij enkel met 3 modules van 4 GB elk
    * NIL VOLENTIBUS ARDUUM *


Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Momenteel bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Soortgelijke discussies

  1. MSE vreet geheugen en processor zonder enige reden
    Door Mrjraider in forum HijackThis
    Reacties: 9
    Laatste bericht: 27 september 2011, 21:57
  2. Eén map pompt fysiek geheugen tot maximum
    Door Amathanio in forum Windows
    Reacties: 4
    Laatste bericht: 18 juli 2011, 17:15
  3. e-mailadres maximum geadresseerden
    Door Help in forum Internet
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 7 mei 2008, 21:29
  4. Maximum temperatuur GTX 8800
    Door 200016v in forum Grafische kaarten & monitors
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 24 november 2007, 13:26
  5. steeds foutmelding geheugen
    Door caztan in forum Audiovisueel
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 22 januari 2006, 14:15

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •