Nieuwste Tutorials Meest bekeken tutorials Top Bijdragers
 1. 39.742 AVG Anti-Virus Free 7.5
 2. 36.124 #Ultimate Boot CD maken
 3. 21.563 #Windows XP repareren
 4. 20.623 #Image maken met Acronis True Image 10
 5. 14.647 #Draadloos netwerk beveiligen
 1. 88 compuchrisje
 2. 19 Pilote
 3. 5 g_man
 4. 4 Jelle
 5. 1 PeterN

#Windows 7 legaal of illegaal ?
Auteur: arlene
Toevoegdatum: 8 februari 2010
Views: 1983
Moeilijkheidsgraad: 1
Score: Geen score
Tutorial Overzicht/Inleiding Word je geconfronteerd met de melding dat je Windows 7 illegaal is? Of wil je gewoon uit nieuwsgierigheid weten of je wel degelijk een legale versie hebt meegekregen van je pc-boer?
Om te achterhalen of je ook de dupe bent geworden van een illegale versie van Windows 7, kun je de volgende dingen doen.

1. Start – Configuratiescherm
2. Systeem en beveiliging
3. Systeem

Onderaan moet dan staan “Windows is geactiveerd” en rechts onderin zie je het Windows Genuine logo .
Hier uit blijkt dat een een legitieme Window 7 versie hebt.

De tweede methode is: “activeer windows” intypen in het zoekveld van het start menu. Klik op “Activeer Windows” en je krijgt onderstaande afbeelding met de melding of je Windows 7 legaal is of niet.Wat moet ik doen als blijkt dat mijn software niet legitiem is?

Maak melding bij www.microsoft.com/howtotell/report of via piracy@microsoft.com van het voorval en vraag om uw zaak te onderzoeken.

Voorkomen is beter dan genezen:

 • - Koop altijd software bij een betrouwbare verkoper.
 • - Zorg steeds dat er een Certificaat van Echtheid (Certificate of Authenticity - COA) meegeleverd wordt. Ook bij computers met voorgeïnstalleerde software wordt dit certificaat meegeleverd. Meestal bevindt de klever zich aan de onderzijde van de laptop of aan de achterzijde van een desktop.


 • - Wordt er een holografische schijf of een herstelmedium meegeleverd? Om je software terug te installeren bij beschadiging moet de verkoper steeds een mogelijkheid meeleveren om je installatie te herstellen via een cd/dvd of ander medium. Veelal wordt een herstel cd/dvd meegeleverd met een holografische afbeelding. Deze holografische afbeelding vormt één geheel met de drager en is dus niet een sticker.
 • - Software wordt in een kwalitatieve verpakking verkocht met duidelijk zichtbaar aan de buitenzijde het certificaat van echtheid. De 25-cijferige productcode is niet te zien vanaf de buitenkant!
 • - Let op de versie die men aankoopt. Demo software mag niet verkocht worden. Er bestaan ook versies die enkel gebruikt kunnen worden als upgrade van vorige versies. Speciale versies mogen enkel meegeleverd worden bij aankoop van een nieuwe pc.
 • Vergewis u steeds welke versie u nodig heeft voor tot aankoop over te gaan.


© 2010 arlene voor minatica.be