Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/m17855mi/domains/minatica.be/public_html/tutorials.php on line 580

Parse error: syntax error, unexpected 'rss' (T_STRING) in /home/m17855mi/domains/minatica.be/public_html/tutorials.php(1399) : eval()'d code on line 1
Forum Minatica - Tutorials - Basisinstallatie van NOD32 (trial to..)
Nieuwste Tutorials Meest bekeken tutorials Top Bijdragers
  1. 39.742 AVG Anti-Virus Free 7.5
  2. 36.124 #Ultimate Boot CD maken
  3. 21.563 #Windows XP repareren
  4. 20.623 #Image maken met Acronis True Image 10
  5. 14.647 #Draadloos netwerk beveiligen
  1. 88 compuchrisje
  2. 19 Pilote
  3. 5 g_man
  4. 4 Jelle
  5. 1 PeterN

Basisinstallatie van NOD32 (trial to..)
Auteur: compuchrisje
Toevoegdatum: 16 July 2006
Views: 3218
Moeilijkheidsgraad: 1
Score: Geen score
Tutorial Overzicht/Inleiding Vrijwel iedereen heeft zijn voorkeuren wat betreft virusscanners, wat voor de éne best genoeg is, is voor de andere weer te laag gegrepen. Een kenner zal vlugger naar NOD32 zoeken, omdat het zowel veilig, handig en heel laag belastend is voor het systeem, zodat er meer bronnen vrij blijven voor andere toepassingen.
NOD32-antivirus


Waarom NOD32 dezer dagen zo in de lift zit?
- Het programma is héél eenvoudig gehouden, geen animaties, springende vlooien of andere kleurrijke toestanden, al het gebruikte geheugen gaat naar de taak waarvoor het dient: infecties op je computer voorkomen
- Omdat het zo weinig van je systeem vraagt kan het even goed op oudere besturingssystemen draaien, terwijl er ook een 64-bits versie beschikbaar is voor de nieuwere windows platforms

Wat doet het juist?
- je hebt realtime bescherming, wat wil zeggen dat elk bestand dat gedownload, opgeslagen of geopend wordt, zal gecontroleerd worden
- hetzelfde geldt voor je e-mail (POP3), inkomende en uitgaande en ook eventuele bijlagen
- je kan scans plannen op vaste tijden, eventueel duidt je mappen aan die mogen overgeslagen worden
- heuristische scan: nieuwe virussen kunnen worden onschadelijk gemaakt, omdat hierdoor de code van een bestandsopbouw wordt nagekeken
- updates zijn niet periodiek, maar gebeuren zodra er een nieuwe bedreiging is gevonden

Downloaden
Een proefversie van 30 dagen kan je hier downloaden windows95-ME, NOD32 for Windows NT/2000/2003/XP/32-bit/64-bit. Sla het bestand op een bekende plaats op en verwijder vooraleer te installeren je ouwe virusscanner. Zorg met een registeropruimer dat alle restjes verwijderd zijn. Herstart je computer en dan kan je beginnen met de installatie. Laat ondertussen andere toepassingen gesloten om fouten te voorkomen of verlies van je gegevens.

Nog even vermelden: wil je na de proefperiode NOD32 blijven gebruiken, moet je wel eerst de proefversie van je systeem verwijderen, vooraleer je de aangekochte installeert.

Nota: omdat ik hier begonnen ben over de proefversie van NOD32 (een mens moet toch zien wat hij koopt), zal ik het in dit document enkel over de “gewone” settings hebben. Meer instellingen komen in een andere bespreking.

Installeren
Nadat je alle vorige resten van antivirusprogramma’s hebt verwijderd, je pc hebt herstart, kan je met de installatie beginnen. Eigenlijk gaat het hier om een “slimme” installatie. NOD32 kijkt zelf welke instellingen voor jou in aanmerking komen. Méér dan akkoord gaan met de voorstellen, hoef je eigenlijk niet.

Je hebt het opgehaald in gecomprimmeerde versie, standaard zal het in je verkenner te vinden zijn in C:\ProgramFiles\ESET\Install. Klik op Extract om het uit te pakken.



In het hieropvolgend venster klik je best op “Gebruikelijke installatie”, behalve als je jezelf een expert waant. Dàn moet je de instellingen handmatig inbrengen.


Je gaat akkoord met de voorwaarden van de licensie, een andere keuze is er toch niet, klik dus op “Volgende”.

Heb je een betaalde licensie, dan kan je in het volgende scherm je login en je wachtwoord zetten. Die heb je dan normaal gezien via e-mail van ESET ontvangen. Bewaar die mail dus heel goed of print het uit.

Klik op “Volgende”, er wordt nu gevraagd hoe je connectie maakt met het internet. Gebruik je een inbelverbinding, dan zet je daarvoor een vinkje. Heb je geen benul of je een proxyserver gebruikt (meestal ingesteld op router), kies dan de eerste optie. En weer “Volgende”.




Het Threat Sence.Net is een extra dienst van NOD32, je kan zelf nieuwe infecties melden, maar ook ontvangen. Laat deze kans dus niet liggen! Beslis ook in welke mate je activiteit daarvoor is, daarvoor gebruik je de knop “Geavanceerde Setup”. Kijk wel welke soort bestanden er standaard al staan om eventueel te versturen bij een infectie. Zorg ervoor dus dat je geen privé zaken doorzendt.



Klik daarna op OK en opnieuw op “Volgende”.

We zijn beland bij de systeemscanner AMON. Vanaf nu moét je zeker zijn dat resten van eventuele eerdere antivirusprogramma’s netjes verwijderd zijn.




Zet hier ook een vinkje, zo wordt je computer bij elke start automatisch al gescand.

Na een klik op “Volgende” krijg je een venster waarin wordt verteld dat alle parameters van de setup worden verzameld. Je installatie is nu zo goed als rond.



Het volgende dat je dan mag doen is je computer opnieuw opstarten, dus klik je op “Voltooien”.


Wie een proefversie heeft binnengehaald, houdt best de datum in het oog. Maar ondertussen kan je toch rekenen op een bijna volledige veiligheid tegen allerlei internetgevaren.
En voordat je aan de volgende handleiding begint: eerst dit natuurlijk!






© 2006 Compuchrisje voor minatica.be