Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/m17855mi/domains/minatica.be/public_html/tutorials.php on line 580

Parse error: syntax error, unexpected 'rss' (T_STRING) in /home/m17855mi/domains/minatica.be/public_html/tutorials.php(1399) : eval()'d code on line 1
Forum Minatica - Tutorials - Verdere instellingen voor NOD32
Nieuwste Tutorials Meest bekeken tutorials Top Bijdragers
  1. 39.742 AVG Anti-Virus Free 7.5
  2. 36.124 #Ultimate Boot CD maken
  3. 21.563 #Windows XP repareren
  4. 20.623 #Image maken met Acronis True Image 10
  5. 14.647 #Draadloos netwerk beveiligen
  1. 88 compuchrisje
  2. 19 Pilote
  3. 5 g_man
  4. 4 Jelle
  5. 1 PeterN

Verdere instellingen voor NOD32
Auteur: compuchrisje
Toevoegdatum: 23 July 2006
Views: 5679
Moeilijkheidsgraad: 1
Score: Geen score
Tutorial Overzicht/Inleiding Wie de probeerversie ooit heeft geproefd, laat zich niet meer tot een ander menu verleiden. Dus wie nu de betaalde versie heeft gekocht, kan er best ook het uiterste van de kan uithalen.
Meer instellingen voor NOD32


In een vorige uitleg kon je een standaardinstallatie van NOD32 volgen, voor een beginner ruim voldoende voor een goede beveiliging van je bestanden. Maar er kan nog méér! De geavanceerde instellingen kunnen zowel bij de proefversie als bij de aankoopversie gebruikt worden.


AMON is vooral bestemd voor de beginner, de standaardinstellingen zijn al behoorlijk veilig.
DMON houdt vooral downloads en andere data in het oog.
EMON bewaakt je e-mail
IMON houdt een oogje op je connecties met het internet
NOD32 is het volledige scangebeuren.

Om op te starten klik je op de snelkoppeling rechtsonder in je taakbalk. Hiermee start je het control center van je virusscanner.


AMON

Klik in dat scherm op AMON, rechts komt er een deelvenster bij. Dan even op Setup om je instellingen voor AMON vast te leggen.



Je krijgt nu opnieuw een venster met verschillende tabblaadjes. Klik hierin de tab Opties aan.


Als er hier een vinkje blijft voor “Mogelijke gevaarlijke applicatie” is het mogelijk dat Remote Desktop niet meer werkt, ook als netwerkbeheerder moet je uittesten of alle software nog wil draaien.


Bij acties stel je best in op “Automatisch schonen” en een vinkje voor bestanden naar quarantaine plaatsen.



Weet je van bepaalde bestanden dat ze zonder reden problemen kunnen geven, gebruik dan de tab “Uitzonderingen” om die te specifiëren via de knop “Toevoegen”. Deze worden dan uitgesloten voor de scan.



DMON

In je Control Centre klik je op DMON en nadien in het rechtervenster op Setup. Je gaat nu verdere instellingen maken voor documenten en data.



Alweer geldt dat bij het aanvinken van “mogelijk gevaarlijke applicaties” de Remote Desktop Control niet meer kan werken. Maak je hiervan geen gebruik dan kan je het gerust laten aangevinkt staan.



Als er vinkjes staan bij Doelen en Systeem kan je in het tabblad “Acties” beslissen wat er met eventuele besmettingen moet gebeuren. Let hier op, alhoewel de standaardinstellingen ruimschoots voldoende zijn, kan je zelf ook nog enige inspraak hebben. Maar kijk uit wat je met een virus uitvoert!

Selecteer in het keuzevenster “Bestanden” en zet je instellingen naar jouw wens of gewoon volgens “Standaard”.



Met het kopiëren naar Quarantaine wil dat niet zeggen dat het virus verwijderd is, het is dan geïsoleerd om eventueel door te sturen naar Eset.
Als het opschonen van een bestand niet lukt en je wil geen verder risico nemen, is het best dat je in de tweede kolom de optie “Verwijderen” kiest.

Je kan dezelfde acties toepassen op Archieven, Zelf uitpakkende archieven en op Run-time compressie software, ofwel gewoon de standaard aanvaarden.

Wat moet je doen als je een virusmelding krijgt?
Dit wordt bv weergegeven als: mogelijk NewHeur_PE virus. Zorg er dan voor dat Quarantaine staat aangevinkt, dàn pas zal een kopie opgeslagen worden op je computer, zodat je het kan doorsturen naar: samples@NOD32.com.
Dat kopietje kan je vinden via Verkenner bij C:\Programfiles\Eset\Infected

Dus denk eraan! Het kopiëren naar quarantaine betekent niet dat het virus is verwijderd! Er staat enkel een veilige kopie ervan in de map om naar Eset te versturen.


EMON

Met dit onderdeel van NOD32 wordt je e-mail gemonitord (bewaakt), maar let op! Dit geldt enkel voor Microsoft OUTLOOK (Office) en NIET voor Outlook Express.


Als je nu in je Control Centre EMON aanduidt en Setup kiest, krijg je een totaal ander venstertje dan bij de vorige configuratie-items.



Dit venster spreekt voor zich, normaal gezien laat je vooral al de inkomende mail, zowel platte tekst als RTF (Rich Text Format) controleren.




Bij “Detectie” laat je alles aangevinkt, behalve als je netwerkbeheerder bent of gebruik maakt van Remote Desktop control, dan laat je het vinkje weg bij “Mogelijk gevaarlijke bestanden”.



Bij “Extensies” vink je aan: alle bestanden scannen. In principe zijn hier dus alle extensies in begrepen, behalve als je eronder uitzonderingen invoegt. Let hier dus goed op wàt je toelaat en wàt niet.

Bij “Acties” krijg je dezelfde mogelijkheden als met DMON; zowel Bestanden, Archieven, Zelf-uitpakkende archieven en Runtime archieven kan je naar eigen believen instellen. Standaard is dat dus Schonen, in Quarantaine zetten en als het niet kan opgeschoond worden, verwijderen maar een kopie in Quarantaine om evt te verzenden naar Eset.


“Meldingen” vul je in naar eigen voorkeur.

In het tabblad Omgeving kan je aanduiden of je Outlook geïntegreerd wordt in je Taakbalk en op welke manier je eventuele infecties wil bestrijden. Denk er wel aan dat dit voor alle inkomende mail is bedoeld!

Voor “Logbestanden” ben je ook vrij om te kiezen. Ook deze worden telkens opnieuw gescand, dus dit kan je scan behoorlijk vertragen, vooral als dat logbestand al eventjes meedraait.



IMON

Wie zich al achteruitgesteld voelde omdat hij of zij Outlook Express gebruikt, komt hier dan weer aan zijn trekken. Want IMON controleert zowat je hele internetverkeer, waaronder ook je POP3, en nog zelfs voordat het in je browser of in je mailbox terechtkomt.

Kies dus in je Control Centre voor IMON, daarna Setup aan de rechterkant.



Op het tabblad POP3 behoud je best de instellingen, omdat deze zijn aangepast aan je instellingen voor je e-mail. (dit is tijdens de installatie automatisch gebeurd) Met de knop Setup kan je de compatibiliteit verhogen, maar dit betekent wel een vertraging van je programma. Soms heeft het ook een invloed op eventueel voorkomende conflicten. Het beste kies je echter voor “Hoogste efficiëntie”.



Tabblad http: de setup van de server gebeurt automatisch. Bij Acties laat je best het downloaden van geïnfecteerde bestanden automatisch verbieden.



Iets meer moet je opletten bij de Compatibiliteit Clients.
Het is aangeraden om bij elk programma voorkeur te geven aan hoge efficiëntie. Met het verhogen van de compatibiliteit riskeer je dat er toch nog een Trojan kan binnensluipen. Omdat er in het begin nog maar weinig programma’s in dit lijstje staan, wordt dit telkens aangevuld als je weer een nieuw (voor NOD32 dan), opstart.



(hier is wel degelijk wat fout! 2 antivirusscanners die prioriteit vragen is om problemen vragen. Maar ... dit is om jullie te tonen hoé in te stellen en hoe het weergegeven wordt. Deze afbeelding is dus niet wat jullie te zien gaan krijgen.)

Komt het voor dat een bepaald programma toch problemen geeft, verhoog dàn een tijdje de compatibiliteit.

Neem nu het tabblad Geavanceerd



Vink aan: Logboek infiltratiepogingen in het virus logboek.

Van het tweede item blijf je best af, dàt kan je pas uitproberen als je een probleem hebt met je internetverbinding. Hiermee repareer je een Winsock-onderdeel als bepaalde software je belet verbinding te maken met het internet. Dus NIET op herstellen klikken!

Klik wél op Setup in het deeltje Scanner.



Wéér is hier de optie “Mogelijk gevaarlijke applicaties” enkel van toepassing voor “normaal” gebruik, dus niet voor netwerkbeheerders of voor hen die werken met Remote Acces Control.




Ook de acties bij de diverse bestandsgroepen zijn bij voorkeur dezelfde als in de andere instellingen voor de NOD32-onderdelen. Dus: schonen en quarantaine, indien niet geschoond, verwijderen en kopie in quarantaine voor eventuele feedback bij Eset.
Ook dit deeltje zit er nu op. Je beveiliging begint stilaan een echte vesting te worden. Maar kijk toch maar verder hoe je NOD32 gebruikt bij het scannen zelf!


© Compuchrisje 2007