Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/m17855mi/domains/minatica.be/public_html/tutorials.php on line 580

Parse error: syntax error, unexpected 'rss' (T_STRING) in /home/m17855mi/domains/minatica.be/public_html/tutorials.php(1399) : eval()'d code on line 1
Forum Minatica - Tutorials - #Werken met Winrar
Nieuwste Tutorials Meest bekeken tutorials Top Bijdragers
  1. 39.742 AVG Anti-Virus Free 7.5
  2. 36.124 #Ultimate Boot CD maken
  3. 21.563 #Windows XP repareren
  4. 20.623 #Image maken met Acronis True Image 10
  5. 14.647 #Draadloos netwerk beveiligen
  1. 88 compuchrisje
  2. 19 Pilote
  3. 5 g_man
  4. 4 Jelle
  5. 1 PeterN

#Werken met Winrar
Auteur: compuchrisje
Toevoegdatum: 24 November 2006
Views: 3355
Moeilijkheidsgraad: 1
Score: Geen score
Tutorial Overzicht/Inleiding Grote bestanden zijn onhandig, zowel voor opslag als voor het versturen ervan. Winrar is aanvankelijk als trial met volledige functionaliteit, maar na deze periode kan je nog best verder met de resterende basisfunctie voor een vlotte archivering van je bestanden.
Inpakken met winrar

Ik wil bv een map met foto's doorsturen maar het gehele bestand is bijna 80 MB groot, dus zal de mailprovider deze niet accepteren, laat staan doorsturen.



Klik met rechtermuisknop op de map en kies Toevoegen aan archief
In het nieuwe venster zet je een vinkje voor Herstelbestand invoegen op het tabblad Algemeen.



Voor mappen met kleinere bestanden die je wel samen wil houden maar nog binnen de perken vallen qua grootte ben je hiermee klaar om de map te archiveren. Voor grotere mappen kan je de archivering in blokken aanmaken met een maximum grootte.
Hiervoor kies je onderaan links in het vakje Archief opsplitsen de gewenste grootte: dit kan bv de capaciteit zijn van een diskette, of een cd, of gewoon automatisch laten indelen.


Naargelang de grootte van het te versturen bestand, zal je meerdere pakketten zien verschijnen. Zo kan je dus ervoor zorgen dat alle pakketten worden verstuurd per e-mail, ook geaccepteerd worden door je mailprovider en toch als één geheel ter bestemming zullen komen.

Uitpakken met winrar.

Nog makkelijker is het om zo’n samengesteld archief uit te pakken. Maak op voorhand een bestemmingsmap aan.



Klik met de rechtermuisknop op het eerste pakketje, kies Bestanden uitpakken. Localiseer in het volgende venster de aangemaakte map en klik OK.



Even later staat daar netjes een volledige map. Het archief is automatisch bij elkaar gehouden, u hoeft dus niet eens één van de andere pakketjes te openen.



Veel inpakplezier!

(c) 2006 Compuchrisje voor minatica.be